Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

За поуките на генерал Патън и обучението по бизнес

Main Pic
Публикувана: 09.05.2010
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 1469
Коментари: 0
Лидерството е способността да изградиш мост между теорията и практиката.

Тази мисъл на знаменития генерал Патън е водеща за ръководителя на „СГС Консулт” ЕООД Гроздан Стоевски. Може би защото Гроздан е бивш военен и преди това е бил лидер на военното служение към „Агапе България”. Събеседникът ни обича да насърчава хората около него – и християните да атакуват като генерал Патън през Втората световна война. Тогава той е изпреварил парашутистите с танковете и е спрял немския генерал Ромел в Африка с танковата си армия през 1941 г. Християните да имат и вярата на Патън – през войната много преди Рождество Христово той пише на войниците картички, че на празника няма да вали, и ги кара да сложат картичките в куртките. И наистина на празника не валяло! По онова време било комплимент да се каже: „Вие сте от хората на Патън.”
Докато слушах Гроздан, си мислех колко е важно, когато гледат делата ни, да кажат: „Вие сте от хората на Исус Христос!” Може би затова една от целите на „СГС Консулт” е да изгражда лидери, които да се стремят към достигане на характер като на Христос. Работата им включва да осигуряват експертни услуги в областта на събитийния мениджмънт, професионалните преводи и бизнес консултации за малки фирми.
Едно от успешните събития беше обучението 1-во ниво „Мандат за милиони лидери”. Скоро предстои 2-ро ниво.

Статистика за успеха на EQUIP
– Програмата е в 121 държави, преведена на 44 езика.
– 24% от участниците започват ново служение.
– 20% от участниците започват нова църква.
– 73% от участниците продължават да изграждат други лидери.
– 9% от участниците започват нов бизнес.

Програмата „Мандат за милион лидери” се състои от 2 части. Първата част, както вече споменахме, беше проведена в България в периода 2005–2008 г., като 98 ръководители от цялата страна успешно завършиха и получиха своя сертификат.
EQUIP – 2-ро ниво, ще бъде подобно на първото. Ще се проведат 6 конференции, по 2 на година, 6 ръководства с по 6 урока. Всяка книжка, която се предоставя за ползване, е базирана на една от успешните книги на Джон Максуел. За разлика отпреди този път всеки урок ще отразява универсални и вечни лидерски принципи в 3 основни области – духовно изграждане, изграждане на умения и стратегическо изграждане.
Екипът на главните обучаващи и лектори за 2-ро ниво ще бъде от български и американски ръководител. Ето и имената им:
– п-р Николай Неделчев, председател на ОЕЦ;
– Робърт Брутон, бизнесмен, доктор по стратегическо лидерство от бизнес колежа REGENTS, Ричмънд, Вирджиния.

На конференцията специален гост ще бъде вицепрезидентът на EQUIP Том Атема, а всеки участник ще получи безплатно новата му книга „Лидерство по дънки”. Участниците във 2-ро ниво ще получат сертификат и за двете нива.

Дати на първите две конференции от 2-ро ниво:
– Обучение за обучаващи 1: 11 и 12 юни 2010 г.
– Обучение за обучаващи 2: 8 и 9 октомври 2010 г.

За читателите на „Евангелски вестник” Гроздан Стоевски и Алекс Цветков, – ръководител на мениджърските проекти към фирмата, пожелаха: „Лидерството е процес, а не събитие, посвещение за обучение.”

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg