Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Алфа“ конференция в Лондон

Main Pic
Публикувана: 04.07.2010
Автор: Габриела Генчева
Прочетена: 1349
Коментари: 0
Между 7 и 11 юни т.г. в църквата „Холи Тринити Бромптън“ в Лондон се проведе бианалната „Алфа“ конференция за Европа, Близкия изток и Африка. Взеха участие над 1200 църковни лидери от 77 държави, които представляваха 28 деноминации от Протестантската, Католическата и Православната църква.
Конференцията бе открита от лондонския епископ Ричард Чартрис с думите: „Невероятно е да сме събрани тук. Прекрасно е да видя всички делегати и е чудесно да мислим глобално като християни, защото понякога някои части на църквата имат недостатъчна духовна амбиция.” Наред със семинарите, свързани с организирането и провеждането на „Алфа“ курса, в сряда и четвъртък сутрин чухме вести от света за растежа на „Алфа“. Един католически свещеник от „Сейнт Лусия“ сподели за това, как е дошъл на конференцията с опасения, дали ще се чувства удобно сред протестанти и православни вярващи, и как, когато прекрачва прага на църквата, всички тези притеснения изчезват и той разбира, че стои на свято място заедно с братя и сестри в Христос.
В Албания, където евангелските християни са едва 0,5 % от населението и „Алфа“ курсът се използва само от 2 години, вече има 48 курса.
В България „Алфа“ курсът се използва от евангелски и православни църкви, като курсове се провеждат за обществеността и в някои затвори. През ноември т.г. предстои организирането на втора „Алфа“ конференция за православни свещеници.
Представителят на Казахстан въодушевено разказа как „Алфа“ курсът е помогнал на неговите брат, свекър и чичо да повярват в Христос.
Четвъртък, 10 юни, вечерта имаше специална хвалебна и молитвена служба, ръководена от Тим Хюз, водач на хваление в ХТБ, и Пит Грейг, основателя на молитвеното движение „24/7”. Имахме специална молитва за преследваните християни, чийто живот е застрашен заради вярата и свидетелството им за Исус, като националния екип на „Алфа“ от Зимбабве, членовете на който са били арестувани и жестоко бити 8 пъти през последната година, в резултата на което един умира, а друг остава парализиран за цял живот.
В последния петъчен ден имаше обучение за използването на курса за брака от Ники и Сила Лий. В момента националният офис на „Алфа“ за България подготвя нужните материали за представянето му у нас.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg