Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да бъдеш проповедник в Страната на изгряващото слънце

Main Pic
Публикувана: 15.09.2010
Автор:
Прочетена: 1189
Коментари: 0
По материал на Christiantelegraph

Мисионерът в Християнската корейска църква в Япония Manmin разказва за своето служение в Страната на изгряващото слънце. В интервю за християнския вестник южнокорейският пастор Сунг-гил разкрива трудностите, свързани с проповядването на Божието Слово в Япония, опитностите, които е преживял там, Божите чудеса и Неговата любов към японците.

Кога решихте, че сте призован да бъдете мисионер?
Никога не съм мислил да ходя в Япония, но съм имал амбиции за служение някъде в чужбина. Молил съм се много и се подготвях да стана мисионер. През 1993 г. църквата Manmin трябваше да изпрати мисионер в Япония и така започна историята на мисионерската ми дейност там.

Много хора определят японците като развратни в техните лични и интимни отношения. Вярно ли е? И ако е така, как проповядвате християнските ценности в подобна среда?
Твърде вярно дори! Японците смятат, че всичко може да бъде Бог. Така че те се молят на всичко. Те вярват, че хората сами по себе си също могат да бъдат богове. Мисля, че основната причина да не приемат християнството е, защото чувстват, че това е религия на чужденци. Японците са в постоянно търсене на Бога. И когато открият реалния Бог, те получават и реална вяра. Когато посетих една възрастна жена, в дома й видях шест статуи на богове. И тя им се кланяше всеки ден. Реших да я запозная с моя Бог, с истинския Бог. Дадох й кръст. Тя обаче го постави редом до статуите и така за жената кръстът бе просто нейното седмо божество. По-късно тя ми се обади и каза, че се е случило нещо интересно. Когато се е молила на старите си божества, молитвите й никога не получавали отговор, но когато се помолила пред кръста, молбата й била чута. Тя каза, че Исус има най-великата сила сред боговете. Тогава тя дойде в църквата и прие Исус Христос за свой Спасител. В Япония има много хора с психични проблеми и когато дойдат на църква, получават изцеление. Те идват в църквата със своите нужди и проблеми, там те получават отговор и след това си отиват вкъщи, където го споделят със своето семейство. Нашата църква Manmin има 14 клона в цяла Япония. Голяма рядкост е да се постигне подобно съживление в тази страна.

Чувствали ли сте натиск от страна на властите и местните хора заради своята вяра?
Да, чувствал съм. Доста е трудно за обикновените хора в Япония да дойдат на църква. Затова попитах Бог как трябва да проповядвам Евангелието. Помислих си: „Обикновено хората идват в църквата, но тук църквата трябва да отиде при хората.“ Така и направих. Например тук организираме школи по икебана (подреждане на цветя) или курсове по английски език. Имаме клуб по танци, клуб по пеене, госпъл клуб и т.н. Това са места, на които имаме шанс да разкажем на японците за нашия Бог.

Вашата църква подкрепя ли ви финансово?
Когато започнах служението си, нямах нищо. Всичко съм получил чрез вяра. Бог снабдяваше през цялото време. Имаше период, когато аз и семейството ми нямахме какво да ядем, но дойде един човек, който дори не беше член на моята църква, и каза: „Бог ме изпрати.“ Той ми даде около 200 долара. Толкова бях благодарен на Бог, че дадох всичките пари на църквата. Тогава същият човек отново дойде при мен и ми даде дори повече пари, като подчерта: „Тези пари са само за теб.“ Това е само една от многото опитности, които преживявам в тази страна.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg