Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ник Вуйчич: „Нуждая се от Бог повече, отколкото от крайници“

Main Pic
Публикувана: 08.12.2010
Автор: ЕВ
Прочетена: 1301
Коментари: 0
Сиатъл, САЩ – Ник Вуйчич е християнин, който се ражда без ръце и крака. Въпреки рядката физическа малформация 27-годишният австралиец свидетелства за своята радост в Господа. Той е проповедник, мотивационен говорител и председател на сдружението „Живот без крайници“. На 15 години предава живота си на Христос: „Това, което казах на Господ тогава, беше: „Не знам какъв е Твоят план за мен, но аз Ти се доверявам. Нуждая се от Теб не защото нямам ръце и крака, а защото имам нужда от Твоя мир. Нуждая се от прошка. Нуждая се от цел“.”
Ник Вуйчич сподели своите вдъхновяващи истории по време на евангелизаторската конференция Seattle Harvest от 5 до 7 ноември т.г.
„Когато Бог не благоволява да сбъдне чудото, за което се молим, тогава Той може би ни е приготвил някое друго чудо“, споделя Вуйчич през 15-хилядната публика. Той самият многократно е молил Бог по чуден начин да му „присади“ ръце и крака.
„Бог просто може да иска самият ти да бъдеш чудо за някой друг и да му занесеш истината за Исус Христос“, продължава Вуйчич.
Австралийският мисионер, който се е научил да превъзмогва горчивината от физическата си ограниченост, завърши словото си с послание към „търсещите щастие“: „Някои хора твърдят, че не могат да се почувстват щастливи, докато не се оженят или докато не започнат работа, или не спечелят пари, или не намерят повече приятели. Но притежанието на тези неща не те превръща автоматично в щастлив човек. Не е важно как изглеждаш отвън, а дали си завършен и цялостен отвътре. Защото срещам много хора, които изглеждат завършени отвън, но които не познават Истината. Това е Истината, която ще ви освободи, а „ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни“, заявява авторът на новата книга „Живот без ограничения“ (Life Without Limits).
Източник: Christiantoday
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg