Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Операция Мобилизиране” – служение с видение чрез изкуство

Main Pic
Публикувана: 01.02.2011
Автор: ЕВ
Прочетена: 1179
Коментари: 0

Според организацията Operation Mobilization евангелските християни в Италия представляват по-малко от 1% от населението на страната. Повече от 100 хил. практикуващи магьосници живеят в Италия, а в Торино се намира най-голямата сатанинска църква в Европа.

Духовният климат в Европа е мрачен, но понякога изкуствата са пътят, по който истината може да стигне до ушите, които не биха чули по друг начин.

Реакцията на „Операция Мобилизиране”

Те обучават вярващи, как да достигат другите за Христос, чрез кратки мисионерски пътувания из страната, като същевременно изпращат доброволци да служат и в други части на света.

Екипът е разработил център за обучение и провежда конференции в Бобио Пеличе, чрез който да помага на италианските църкви. С така положените основи сега организацията търси уникални начини, с които да привлича хора към Евангелието по нестандартен начин.

OM си служи с артисти, които да споделя посланието на надежда чрез танци, музика, театър и фотография, визуални изкуства и др. До момента програмата се е развила дотолкова, че от организацията се надяват по същото време следващата година да могат да започнат програма за обмен на служители и мисионери. Тя ще бъде проведена във Фортерока – мястото, където се е основан италианският център на OM.

Лидери и потенциални членове на екипи се срещнаха, за да дискутират възможните начини за достигане на хора на местно ниво чрез изкуства. Един от лидерите споделя: „Посещението ни беше много насърчително и разшири възгледите ни. Отидохме с една идея за това, как ще изглежда програмата за обучение, и си тръгнахме с различно виждане! Посетихме колибите по планинските склонове, където валденсианците са обучавали техните най-добри мъже, как да разнесат Евангелието из Европа. Стояхме на ръба на скалата, от която са били хвърляни, ако откажели да предадат вярата си. Върнахме се в Щатите с много задачи за вършене и размишление, отрезвени от примера на мъчениците.”

Молете се за екипа, за мъдрост в процеса на планиране и подготовка за всичко, което предстои. Молете се Господ да изпрати артисти, художници и творчески личности, които да бъдат обучени и екипирани как да използват способностите си в достигането на хора. Готови да кажат „Да”!

Източник: MissionNetworkNews 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg