Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

15 години детска градина „Ново поколение”

Main Pic
Публикувана: 26.05.2011
Автор: Ваня Кръстева
Прочетена: 2514
Коментари: 0

Християнската детска градина „Ново поколение” отпразнува своя 15-и рожден ден. Нейни възпитаници – от най-малките групи до отдавна завършили момчета и момичета, се забавляваха заедно на един прекрасен празничен концерт на сцената на театър „Сълза и смях”.

На сцената пролича голямото желание за изява на малчуганите и тяхната артистичност. Развитието на тези техни таланти е един от приоритетите на детската градина в последните години. Ето какво сподели с нас директорът на детска градина „Ново поколение” Юлия Аткова: „Ако възпитаваш детето в подходящия за него път отрано, то няма да се отклони от него дори когато остарее. Ние вярваме в това, защото Библията го казва. С нашия пример, с начина, по който възпитаваме децата, ние се опитваме да инвестираме Божието Слово във всяко едно дете. Така че дори след години, когато децата няма да са в детската градина, тези стандартни ценности да са дълбоко вкоренени в тях.”

С кратки филмчета, дело на режисьора Антон Радославов, бе представена атмосферата в детската градина. Най-впечатляващ бе библейският разказ на децата за Сътворението, разигран от тях на голям макет.

„Това, което правим всекидневно, са библейските уроци – сподели още Юлия Аткова. – Винаги започваме деня с молитва и четене на детската Библия, също така и ползваме много други помощни средства за библейско обучение.”

Явно истински посветените преподавателки в екипажа на „Ново поколение” съвсем заслужено получиха неспиращи аплодисменти – награда за обичта, която даряват на своите възпитаници. Обич, която и малките след това трябва да се научат да споделят, като правят добрини на хора в затруднено положение. „Това, да посещаваме старчески домове за възрастни хора със зрителни проблеми или домове за деца, лишени от родителска грижа, е един от начините да възпитаме децата да бъдат милосърдни – казва директорката Юлия Аткова. – Да знаят, че има хора, които наистина са нещастни и се нуждаят от подкрепа. И ние се опитваме да ги възпитаме в това, да дават време, любов, да дават и дори от личните си спестени средства.”

В тези посещения децата често изнасят кратки представления, а както сами се убедихме на празничния концерт – това е прекрасен подарък, защото носи много настроение! А може би заради тази тяхна милост, Бог отваря врати към едно също така предизвикателно ново начало.

Специално за читателите на ЕВ тя съобщи, че от 15 септември стартира начално училище „Ново поколение”. С това са свързани и мечтите й: „Това, за което си мечтая, е това училище наистина да стартира успешно и през годините да се утвърди и да добие същия авторитет, който с годините си е изградила детска градина.”

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg