Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Утешавайте, утешавайте людете Ми...“

Main Pic
Публикувана: 21.06.2011
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 1336
Коментари: 0

Кели Ферари и Джон Милис от САЩ гостуваха в България

 

 

Когато гостуваха тук през май т.г., Кели Ферари и Джон Милис от САЩ оставиха отпечатъка на Божията любов, пророческо слово и вдъхновена молитва. Специално за читателите на нашия вестник споделиха, че са били докоснати от невероятното гостоприемство, оказано им в България!

 

Те са служители на благовестието, хвалители и ходатаи за народа на Израел. Кели е международна певица, хвалителка, библейски учител и мисионер. Тя призовава Божите хора по целия свят да влязат в едно вълнуващо и покайващо поклонение на Йешуа (Исус) – Божия Син. Нейната музика и поучения въвеждат хората в близост с Господа. Стъпвайки върху богатството на Тората, Кели носи вълнуващо, дълбоко поучение върху еврейското разбиране на Писанието – чрез силата на Святия Дух. Водила е хваление на големи конференции и важни събития в много страни (САЩ, Русия, Канада, Непал, Тибет, Доминиканската република, Израел, Нигерия, Кения, Перу и Еквадор).

През 2005 г. тя живее 5 месеца в Молитвения дом на всички народи в Ерусалим, участвайки в 24/7 – молитва и поклонение, описано в нейната нова книга Keeping Watch Over Israel. Записала е 2 соло диска – „Утешавайте, утешавайте людете Ми“ (декември 2004 г.) и „Заветът с Израел“ (юли 2005 г.).

 

Отскоро е омъжена за Джон Милс. Той е изучавал Библията повече от 25 години и служи като учител в няколко християнски общности, служител също и в областта на християнското съветване и молитвеното ходатайство. Бог е подредил тяхната среща, като ги е събрал в динамичен екип за прослава на Неговото царство.

 

В България служенията бяха в християнския център „ Победа“ в Русе с п-р Илия Илиев, който служи от сърце на Израел. Имаше и среща с израелски бизнесмени, живеещи и работещи в Русе, близки на семейството на п-р Илиев. В София се проведоха две богослужения – в християнския център „София” с п-р Иван Хазърбасанов, който отдава постоянна молитва и практическа подкрепа на Израел. Семейство Ирена и Стефан Наумови, които също имат посветено служение на Божия народ, организираха покана от Християнската вселенска и апостолска църква с епископ Христо Писарев – благодарим и на него за отворените врати и благословение.

 

Посланието на Кели и Джон Милс към Христовата църква е основано на Рим. 11:17–18: „Ние, езическите християни, сме присадени към питомната маслина Израел, съгласно Посланието на апостол Павел към църквата в Рим. Когато църквата Христова започне да разбира еврейските корени на своята вяра, тогава ще осъзнаем, че сме част от голямото Божие семейство, и от опит ще познаем, че Бог благославя онези, които благославят Израел!”

 

        

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg