Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Джойс Майер посети България

Main Pic
Публикувана: 21.06.2011
Автор: Яна Каролева
Прочетена: 1819
Коментари: 0

На 18 юни т.г. в зала 1 на НДК в София гостува един от водещите библейски учители през последните години – Джойс Майер. Събитието се проведе с подкрепата на ОЕЦ и беше открито с молитва от п-р Николай Неделчев. Гостуването на Джойс Майер и хвалителния екип на църква „Хилсонг” – Лондон, предизвика огромен интерес сред евангелските вярващи в България. София се оказа последната дестинация от съвместната европейска обиколка на „Хилсонг” – Лондон, и служението на Джойс Майер през юни т.г. В сравнение с останалите страни, като Германия, Полша и Албания, Джойс Майер определи посещението си у нас като най-успешното по посещаемост. На събитието присъстваха повече от 6000 души, много от които споделиха впечатлението, че през последните години не си спомнят друг случай да съберат толкова много вярващи от различни деноминации и градове на страната на едно място. Поради ограниченото пространство в зала 1 зала 3 на НДК също беше отворена за посетители, които можеха да следят директно събитието на видеостена. В посланието си към църквата в България Джойс Майер се фокусира върху простителността и любовта, които трябва да бъдат съставна част от живота и служението на всеки вярващ.

 

Джойс Майер защитава докторска титла по богословие в университета Life Christian във Флорида и е носител на званието „доктор хонорис кауза”, присъдено от университета Oral Roberts в Тулса, Оклахома, както и от богословския университет Grand Canyon във Финикс, Аризона. Списание „Тайм” избира Джойс Майер за един от най-влиятелните евангелски лидери на Америка. Нейните книги – повече от 80 на брой, са сред първите места по продажби в класацията на „Ню Йорк Таймс” и са помогнали на милиони хора да намерят надежда и възстановяване чрез Исус Христос.


Поредицата телевизионни поучения на Джойс Майер „Как да се насладите на всекидневния си живот” се излъчва в много страни по света с аудитория от над 3 млрд. души. Отскоро тя е на разположение и на българските зрители по онлайн канала на Студио 865 в YouTube, както и всекидневно по 865 TV.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg