Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Младежи в действие – протегната ръка

Main Pic
Публикувана: 21.08.2011
Автор: ЕВ
Прочетена: 1349
Коментари: 0

 От 7 до 13 август т.г. група от български и американски доброволци към неправителствената християнска младежка организация Young Life International посетиха гр. Трън. Екип от 20 души доброволци от САЩ и България се трудиха неуморно, за да послужат на децата и жителите в града. Основните занимания включваха уроци по английски език, дизайнерски уроци, ръчен труд и спорт, които се проведоха в училището на града. Всяка вечер доброволците провеждаха забавна програма за всички деца в културния дом на града. Инициативата бе изцяло подкрепена от община Трън и местното население и има за цел да се развива и в бъдеще.

 

От 20 до 25 август т.г. във Видин ще гостува друг екип доброволци към същата организация от гр. Острава, Чехия. Заедно с българските младежи те ще почистят болницата на града и ще боядисат детската площадка и пейките в двора.

 

През последните 5 години Young Life направи много за училища, домове за сираци и детски градинки в градове като Перник, Трън, Дрен, Кюстендил, Дупница, Кранево и др.

 

През април т.г. 250 младежи на възраст 16–18 години с ръководители от различни държави от Западна Европа прекараха една седмица в с. Кранево и с. Оброчище, където построиха детски площадки, пикник маси и пейки в детските градини и училища. Проектът включваше и боядисване на оградата на стадиона в с. Оброчище, като съвместно с това в училището се провеждаха и уроци по английски език.

 

Целта на тези инициативи е младите хора да се научат на труд, да помагат на по-бедните общества и по този начин да се чувстват полезни и пълноценни личности.

 

Неправителствената организация Young Life предстои да бъде регистрирана скоро и в България. До момента всички проекти на младежката християнската организация се планират и реализират чрез помощта на фирма „Уелкъм то България” ЕООД с организатор Албена Крушева. Предстои да бъдат набрани доброволци, които имат желание да работят с българските младежи и да помагат на местното население в по-бедните общини чрез различни хуманитарни мероприятия.

 

Албена Крушева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg