Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Децата сираци през погледа на християнството

Main Pic
Публикувана: 06.12.2011
Автор:
Прочетена: 1561
Коментари: 0

Днес децата сираци са в изобилие в нашето общество – никой и нищо не може да оспори този факт. Но те също така вярват и се надяват, че някой възрастен ще дойде и ще ги вземе вкъщи. Единствената им мечта е да си имат семейство. Много хора също биха искали да си осиновят дете, но някои се страхуват, че няма да могат да се справят с новия член на семейството или просто не разполагат с достатъчно средства. Думата „ако” се появява навсякъде, дори и по време на изповед. Но в такъв случай, ако в сърцето липсва вяра в Бога или ентусиазъм, какво може да постигне човек в този живот? С Божията помощ обаче можем да изпълним всяка задача и не трябва никога да се страхуваме, защото имаме Неговата защита. И все пак има хора, които са готови да вземат вкъщи дете сираче, да се будят през нощта, да го хранят с лъжица и да се грижат за него като за свое. Не е задължително тези хора да произхождат от непълноценно семейство, а по-скоро да са съхранили у себе си духовните ценности, които християните възпитават у своите деца. И ако някой се съмнява дали да осинови дете, съмнението е излишно. Всеки човек е призован да върши добри дела за Бога.

Шести ноември беше обявен за Ден на молитва за сираците във всички християнски църкви в Украйна – католически, протестантски и православни. В същото време представители на църквата решиха да помогнат на децата сираци не само финансово, но и да споделят с тях знанията си и дори собственото си семейство, за да може детето да се почувства нужно поне за известно време. Ето защо представители на духовенството решиха да посетят сиропиталища и интернати.

Тези хора, които са решили или в бъдеще ще решат да осиновят деца, трябва да знаят, че това може да е съпроводено с някои трудности при адаптацията на децата в семейството. Дори нещата да не се получават, осиновителите трябва да подкрепят детето в трудните за него моменти. Не трябва да се отвръщат от него дори детето да се провини в нещо, защото в крайна сметка то иска да спечели любовта и да почувства подкрепата на хората, които ще станат негово семейство. Нужно е съвсем малко.

Източник: prochurch.info

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg