Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Проф. д-р Дечко Свиленов: България е на първо място в света по разпространение на християнска литература

Main Pic
Публикувана: 18.12.2011
Автор: ЕВ
Прочетена: 1702
Коментари: 0

На пресконференция в БТА на 15 декември т.г. бяха представени проекти, както и новата книга „Живот след смъртта“ на проф. д-р Дечко Свиленов.

Представените проекти са три – проект „Детски Библии, християнска етика, Нов завет за българските държавни училища”, проект „Библии за българските политици, медии, общественици, лекари, учители“ и проект „Просветна християнска литература“. Проектът „Детски Библии, християнска етика, Нов завет за българските държавни училища” е започнал през 1991 г. по инициатива на Министерството на образованието. Досега този проект има 54 издания с общ тираж 3 150 000 броя. По проекта „Библии за българските политици, медии, общественици, лекари, учители” досега са отпечатани 117 000 броя. А по проекта „Просветна християнска литература” са отпечатани две книжки, които се разпространяват заедно с Библията.

По време на пресконференцията в БТА беше представена и новата книга на проф. Дечко Свиленов „Живот след смъртта”.

Професорът посочи, че тази негова книга отговаря на въпроса, какво става с човека, след като умре.

Освен това проф. Дечко Свиленов съобщи, че в момента България е на първо място в света по разпространение на християнска литература – с тираж от над 3 млн. броя различни книги и брошури.

На пресконференцията в БТА проф. Свиленов беше помолен за коментар относно нарастващото насилие в страната ни въпреки широкото разпространение на християнска литература. Проф. Свиленов каза, че има разлика между това, да се подарява Библията, и това, да се чете и да се живее според християнските ценности.

На въпрос за преподаваната в училищата еволюционна теория проф. Свиленов отговори, че: „Еволюционната теория не е наука, а теория – недоказана и недоказуема”.

За разликата между религия и вяра проф. Свиленов обясни: „Религията признава много авторитети – има много светци, които религията почита. Вярата признава само един авторитет – това е Исус Христос”.

За Библията проф. Свиленов каза: „Колкото и луксозно да е изданието, най-хубавата Библия е четената Библия”.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg