Събота, 20.01.2018

Вестник Евангелски

Стих на деня"Съразпънах се с Христос и сега вече не аз живея, а Христос живее в мен; а животът, който сега живея в тялото, живея го с вярата, която е в Божия Син, Който ме възлюби и предаде Себе Си за мене." Галатяни 2:20

OnLine
RSS Facebook Twitter

Младите хора са по-уверени в съществуването на отвъдното, сочи изследване

Main Pic
Публикувана: 12.04.2012
Автор:
Прочетена: 1200
Коментари: 0

Младите хора са по-склонни да вярват в живота след смъртта, отколкото възрастните. До този извод стигнаха изследователи от института Emnid след проучване, направено по поръчка на немското евангелско списание Chrismon.

Около 60% от хората над 60 години, участващи в анкетата, посочили, че след смъртта „всичко свършва”. На същата позиция били едва 34% от младежите между 14- и 29-годишна възраст. За разлика от тях 57% от по-младите изразили увереност, че душата на човека продължава да живее в някаква форма и след напускането на физическото тяло. Подобна гледна точка споделят само 34% от хората над 60-годишна възраст.
 
В библейската истина, че злите хора отиват в ада, вярва само една много малка част от по-старото поколение. 15% от по-младите и само 8% от хората над 60 години възприемат това твърдение като истина.
 
 
Източник: livenet.ch
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg