Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Осем библейски правила, които всеки християнин предприемач трябва да прилага в бизнеса си

Main Pic
Публикувана: 22.04.2012
Автор:
Прочетена: 12907
Коментари: 0

Стартирането на малък бизнес би могло да се превърне в духовно пътуване. По-долу са посочени няколко библейски стиха, които можете да използвате във вашия малък бизнес както в добри, така и в лоши времена.


1. Второзаконие 8:18: Но да помниш Господа твоя Бог, защото Той е, Който ти дава сила да придобиваш богатство; за да утвърди завета, за който се е клел на бащите ти, както прави днес”. Всички наши умения и специални таланти, които прилагаме в нашия бизнес, са ни дадени от Бога.

 

2. Римляни 12:2: И недейте се съобразява с тоя век, но преобразявайте се чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит що е Божията воля – това, което е добро, благоугодно Нему и съвършено”. Библията ни съветва да бъдем иновативни в нашите предприятия. Ние никога не трябва да се опитваме да бъдем като всеки друг. Трябва да обновяваме ума си всеки ден, като учим през целия си живот и четем непрекъснато.

 

3. I Солунци 5:16–18: Винаги се радвайте. Непрестанно се молете. За всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Христа Исуса”. Важно е да имате молитвен живот като предприемач, това ще ви помогне в дните, когато нещата не вървят добре. Трябва да имате силата да благодарите на Бог дори когато не печелите голям договор. Винаги бъдете благодарни.
 

4. Притчи 16:18: Гордостта предшества погибелта, и високоумието – падането”. Много предприемачи се борят с гордостта. Не се страхувайте да кажете на клиентите или служителите си, че не знаете отговора.

 

5. II Коринтяни 9:8: А Бог е силен да преумножи на вас всякакво благо така, че като имате всякога и във всичко това, което е достатъчно във всяко отношение, да изобилствате във всяко добро дело”. Бог винаги ни доставя това, от което имаме нужда, за да направим най-доброто. Понякога той изпраща точно навреме чека, от който се нуждаем, а друг път ни, дава мъдрост за да намерим най-доброто решение на нашите проблеми. Доверявайте се на Господа във всички времена.

 

6. Евреи 12:11: Никое наказание не се вижда на времето да е за радост, а е тежко; но после принася правда като мирен плод за тия, които са се обучавали чрез него”. Вие трябва да сте дисциплинирани в бизнеса си. Това е болезнено от време на време, но ще произведе богата реколта.

 

7. Притчи 11:14: „Където няма мъдро ръководене, народът пропада, а в многото съветници има безопасност”. Вашият бизнес не може да оцелее само благодарение на вашия опит. Отделете четири-пет души, които са инвестирали в успеха ви. Групата трябва да включва търговец, клиент, наставник (ментор), адвокат и счетоводител.

 

8. I Коринтяни 9:24: Не знаете ли, че които тичат на игрището, всички тичат, а само един получава наградата? Така тичайте, че да я получите”. Стартирането на бизнес е трудно. Това е маратон, не спринт. Ще имате много пречки по пътя си. Всички участници падат по време на състезанието, но победителите се изправят на крака по-бързо от останалите. Вие трябва да направите всичко, което е по силите ви, за да спечелите състезанието.

 

Източник: huffingtonpost.com

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg