Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църква в Англия, може да загуби разрешителното си заради критикуване на исляма

Main Pic
Публикувана: 23.04.2012
Автор:
Прочетена: 2429
Коментари: 0

Протестантската църква в Норфолк, Източна Англия, след оплакване, че е продавала книжна брошура с критики към исляма, получи забрана за провеждане на седмичното си богослужение, което може да бъде последвано от окончателно спиране на събиранията. Въпреки че Градският съвет в Норич е получил само една жалба за брошурата, той реши да забрани седмичните мероприятия на църквата по „причини, свързани с равенството”.

Жалбата е подадена по повод брошурата Why Not Islam („Защо не ислям”), написана от пастора на църквата д-р Алън Клифърд. Съветът твърди, че брошурата е „мотивирана от омраза”. Той също така убеди Eaton Park Community Centre да прекрати договора за наем с църквата, която е провеждала богослуженията си на това място повече от 20 години. Говорител на съвета заяви: „Въпреки че полицията съобщи, че няма извършено криминално престъпление, ние сме длъжни по силата на Закона за равенството от 2010 г. да насърчаваме добрите отношения между хора от всички социални кръгове и религии”.

Църквата ще обжалва решението, увери пастор Клифърд, с надеждата, че „съветът ще осъзнае, че е действал срещу свободата на словото”. Андреа Миничиело Уилямс – изпълнителен директор на организацията Christian Concern, заяви: „Хубаво е, че в нашата страна знаем какво е да имаш свобода на словото, но в последно време тя е поставена под заплаха. Тревожно е, че една честна критика към исляма води до този вид цензура, и ние имаме всички основания да се притесняваме за последствията от подобно нещо. Всички ние трябва да бъдем свободни да обсъждаме и критикуваме без заплаха от наказания”.

 

Източник: christianconcern.com

 

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg