Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Наука, медицина и духовност

Main Pic
Публикувана: 23.04.2012
Автор: Даниела Петкова
Прочетена: 3631
Коментари: 0

Първа национална конференция под надслов „Наука, медицина и духовност” се проведе на 21 април т.г. в София.

Организаторите на събитието са Международната организация на медици християни в България, Християнският център – София, и сдружение „Добро бъдеще и надежда”.

На конференцията присъстваха както хора от медицинската сфера, така и хора, интересуващи се от темата за Божията изцелителна сила и научните доказателства за това. Почетните гости на събитието бяха от Международната организация на медици християни (WCDN) д-р Алвин Хванг – вицепрезидент на организацията, колегите му от Южна Корея, а също така и д-р Даниел Розен от Израел.

Конференцията започна с приветствие на п-р Иван Хазърбасанов към дошлите в Християнския център – София, домакин на събитието. Конференцията беше открита с молитва, след което доц. Любка Танчева от Международната организация на медици християни в България поздрави присъстващите и разказа за организацията, чието начало е поставено в Сеул, Южна Корея, през 2004 г. Визията на организацията е да представи сериозни медицински доказателства за суверенната изцелителна сила на Бог в лекарската практика, подкрепена с изрядна медицинска документация. Мисията е пълното изцеление на човека – в дух, душа и тяло. „Аз вярвам, че конференцията ще ни помогне да осъзнаем колко важна е както в медицинската сфера, така и на духовния фронт длъжността на лекаря, фармацевта, стоматолога, учения, изследователя, хората в бели престилки”, подчерта доц. Танчева.

Програмата продължи с представяне на доклади на различни теми от говорителите на конференцията.

Проф. Дечко Свиленов представи своята лекция: „Човекът – временен и вечен”. Той разказа за дейността на фондация „Приятели на България”, на която е председател, за разпространяваните от фондацията християнска литература и Библии.

„Професионални и духовни предизвикателства пред науката на 21. век” беше темата на доклада, изнесен от доц. Любка Танчева. Тя обърна внимание на четири емблематични сфери на научните постижения – генетиката и генетичния код, модерните технологии (включително биотехнологиите), фармакологията и невробиологията, и разказа кои са новите неща, случващи се в тези области на науката. Доц. Танчева акцентира върху отговорността на учени, изследователи, лекари, специалисти като граждани, като духовни и отговорни хора за решенията, които се взимат в нашето общество. 

За науката в Израел говори д-р Даниел Розен. „Ние зависим от медицината, но разполагаме и със силата на молитвата”, каза д-р Розен. Той запозна присъстващите с подготовката в медицинската сфера за Последното време, с научните постижения в Израел.

Д-р Кирил Свиленов – председател на Българската християнска асоциация и общопрактикуващ лекар, изнесе лекция на тема „Медицински и духовни аспекти на процеса на регенерация”. Той акцентира върху приликите и разликите между физическата и духовната регенерация (възстановяване) на човека.

„Зрели стволови клетки и възможности за тяхното приложение в съвременната медицина” беше темата на презентацията, представена от г-н Иво Доков – прокурист при тъканна банка „Булген”. 

Програмата на конференцията продължи с молитва, водена от Лъчезара Йосифова – журналист и молитвен партньор на организацията на конференция „Наука, медицина и духовност”.

Своето свидетелство за това, как е повярвал в Господ Исус Христос и как Бог го е призовал за служител на Царството Божие сподели благовестителят Илия Миланов. Той разказа и за някои от многобройните случаи на чудотворни изцеления, на които е бил свидетел по време на своето служение.

На конференцията „Наука, медицина и духовност” бяха представени и няколко значими християнски служения с медицинска насоченост, като фондация „Адвокати за живот”, фондация „Светлина за живот”, Асоциацията за борба и превенция на рака, фондация „Бетел България”, сдружение „Добро бъдеще и надежда” и сдружение „Европа 11”. Бяха обсъдени и възможностите за общи проекти, общи инициативи и мисии.

П-р Хазърбасанов насърчи всички, които са в медицинската сфера, с думите: „Вие вършите Божията воля, помагайки на хората да бъдат здрави” и допълни: „Аз като пастор се моля да бъдат хората здрави и да благоуспяват във всичко, както благоуспява душата им”.

Организаторите на конференцията си пожелаха тя да не остане само като едно хубаво преживяване и емоция, но и да даде възможности за бъдещо партньорство между различните организации. „Време е да започнем да правим неща заедно, да работим в екип”, сподели Филипа Каменова от сдружение „Европа 11”.

Конференцията завърши с изцелителна служба от 18,30 ч., водена от брат Илия Миланов и п-р Даниел Розен. В края на вечерта имаше хора, които приеха Исус Христос за свой Господ и Спасител.

Така завърши Първата национална конференция „Наука, медицина и духовност”, провела се в София. Всички си тръгнаха с пожеланието за втора, поредна конференция догодина.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg