Събота, 15.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда." 1 Йоан 1:9

OnLine
RSS Facebook Twitter

В Швеция църкви от 3 различни деноминации се обединиха в една

Main Pic
Публикувана: 28.05.2012
Автор:
Прочетена: 2228
Коментари: 0

На 20 май т.г. църкви, представляващи 3 църковни деноминации в Швеция, официално са обединиха в нова църква под името „Общо бъдеще”. Решението бе взето от Съюза на баптистите, Обединената методистка църква и Мисионерската църква на Завета. Новосформираната църква има около 70 000 членове в общо 900 общини. Мотото на църквата „Общо бъдеще” е: „Църква, където срещата с Исус Христос преобразява мен, теб и целия свят”.

На първата официална среща, проведена в Стокхолм на 4 юни м.г., беше приета необходимата харта и избран изпълнителният комитет, а ръководството на новата църква беше определено след официалното обединение. В резултат на гласуването на делегатите на конференцията за президент на църква „Общо бъдеще” е избран методисткият пастор Лас Свенсон. Леонид Регет – мисионер и пастор на Евангелската църква на Завета в САЩ, изтъкна големия брой чуждестранни гости и участници на конференцията: „Сред тези, които приветстваха новата църква, бяха християнски лидери от Индия, Никарагуа, Конго, Либерия, Азербайджан, Литва, Холандия, Сирия, Еквадор, Китай, Япония и Русия. Присъствието на тези гости напомня за глобалното въздействие и мащаб на служение на тази нова църква”. Бертил Свенсон – координатор в Международния отдел, допълни: „Надявам се новата църква заедно с църквите в други страни да има глобално въздействие. Ние също се надяваме, че новата църква наистина ще вдъхновява нашите местни конгрегации за по-ефективно изпълнение на християнската мисия на локално ниво”.

Източник: invictory.org

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg