Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Благословено начало на „Фестивал на надеждата” в Будапеща

Main Pic
Публикувана: 01.06.2012
Автор: ЕВ
Прочетена: 2355
Коментари: 0

Над 770 души от присъставащите 12 375 на първото събрание на 1 юни в Papp Laszlo Sports Arena взеха решение на следват Исус Христос.

Започналият при огромен интерес „Фестивал на надеждата” (1-3 юни) в Будапеща е посетен не само от унгарци, но има групи и от съседните държави. Събранията са организирани със съдействието на християнските деноминации в Унгария и Асоциацията на Били Греъм.

След впечатляваща музикална програма и официални приветствия към събранието, както от името на кмета на унгарската столица, така  от различни църкви в страната, основната проповед изнесе Франклин Греъм. Синът на световноизвестния евангелизатор Били Греъм, който през 1989 година именно тук проведе едно от най-мащабните евангелизационни събрания в бившия комунистически блок, проповядва върху библейския текст от 4 Царе 21 глава. В края на словото си, проповедникът призова невярващите до този момент в Бога, да вземат решение за промяна на начина си на живот. Стотици хора излязоха пред платформата, където бяха водени в обща молитва за покаяние.

 "Ние сме ангажирани с проповядването на истината, такава, каквато е представена в Библията и проповядваме благовестието, което променя сърцата и спасява душите за вечността." – заяви п-р Ф. Греъм.

Организаторите очакват събранията през уикенда да бъдат още по-посетени.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg