Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Декларация на ОЕЦ за

Main Pic
Публикувана: 28.06.2012
Автор:
Прочетена: 5174
Коментари: 0

 

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ОБЕДИНЕНИТЕ ЕВАНГЕЛСКИ ЦЪРКВИ В БЪЛГАРИЯ

 

До

Г-жа Йорданка Фандъкова,

Кмет на гр. София

До

Председателя и членовете на

Столичния общински съвет

гр. София

 

Копие до

Г-н Росен Плевнелиев,

Президент на Р България

 

                                                                                                                                  Копие до

Г-н Емил Велинов,

Директор на дирекция „Вероизповедания”

 

Копие до

Българските медии

 

 

Уважаема г-жо Фандъкова,

уважаеми дами и господа,

 

От името на евангелските християнски вероизповедания в страната изразявам нашето дълбоко безпокойство относно поредното провеждане на гей парад в столицата.

Подобен род шествия дискредитират авторитета на семейството като съюз между мъж и жена. Като хора и християни, които градят живота и дейността си върху библейските ценности, ние сме длъжни да изразим публично своите убеждения за  семейството и неговото добруване.

Провокирани от публичното прокламиране и парадиране на нехристиянски и в разрез с християнския морал възгледи, искаме да насочим вниманието към библейския мироглед за човека и да работим за съграждането, опазването и развитието на българското семейство.

Библейският разказ учи, както и цялата природа свидетелства, че човек е създаден от интелигентен Творец. Човекът не е продукт на случайно стекли се обстоятелства и случайно протекли процеси. Сътворен като мъж и жена, той създава най-малката здрава и силна градивна единица във всяко общество – семейството. Именно там се зачева и ражда животът. И пак там, в семейството, човек получава не само физическия си живот, но и научава всичко основно за съществуването си на този свят. В семейството се задоволяват естествените му потребности от храна, подслон и любов. Тази грижа се проявява от двама различни по своя пол родители. Много деца са потърпевши от съвременния упадък на семейните ценности и живеят без грижата на един от родителите си или дори без грижа от двамата. И никой не е в състояние да докаже, че това е здравословно за тях. Здравословното възпитание и изграждане на децата е възможно единствено и само в естествената среда на техните собствени родители (при злополучни обстоятелства – на осиновители или приемни родители) – мъж и жена!

Поради тези съображения и грижа за здравето на личността и обществото, както морално, духовно, така и физическо, апелираме към всички българи и към управниците да бъде чут гласът ни. Искаме да получим същото съдействие и право да прокламираме християнските си възгледи публично, както и да имаме достъп до училища и детски заведения, в които да предлагаме християнското разбиране за семейството и неговото здравословно изграждане. Настояваме за същата гласност в медиите и обществен дебат по въпроса за реалните свободи и права за волеизявление и поведение, които се предоставят на нехристиянските, хомосексуални активисти.

Ние сме загрижени за здравето и морала на българската нация и ще употребим всичките си усилия, възможности и законни средства, за да доведем до знанието на всеки човек това, което е добро и морално основано както върху древните християнски корени, така и върху здравия разум и физическите закони.

Нашето желание е българското общество и най-вече децата ни да живеят в страна, където моралните християнски ценности и тяхното публично утвърждаване ще бъдат основа за изграждане на здрави семейства.

 

 

С уважение:

д-р Николай Неделчев,

Председател на

УС на ОЕЦ в България

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg