Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църква в Тексас провежда безплатни сватбени церемонии

Main Pic
Публикувана: 07.07.2012
Автор:
Прочетена: 2696
Коментари: 0

Баптистката църква Sugar Creek в Хюстън, щата Тексас, реши да помогне на 8 местни двойки, които са отложили сватбите си, защото не могат да си позволят разходите по церемониите. Баптистите обявиха, че ще организират „безплатни сватбени церемонии през уикенда”, поемайки всички разходи – за свещеника, провеждащ церемонията, за самата църковна служба, за поканите, за цветята и за фотографа.

Членовете на общността искали, по собствените им думи, да спестят на младоженците всички притеснения, свързани с разходите около тържеството, така че да могат да се съсредоточат върху истинското значение на този важен за тях ден. „Твърде много двойки затъват в подробности около подготовката за сватбата и забравят да си обърнат внимание един на друг”, подчерта Гарет Робинсън, който работи с младите хора в църквата.

Двойките, които ще се възползват от безплатните сватби, ще посещават предбрачни курсове до 21 юли и на 28-и ще се оженят. „Главното, което искаме да им внушим, е, че бракът е едно прекрасно място, където могат да получат любов, надежда, нови сили, прошка и приемане, така че да могат да израстват в Христовата любов”, допълни Робинсън. В църквата Sugar Creek в Хюстън се извършват около 15–20 сватбени церемонии годишно, въпреки че в последно време броят им е намалял.

Източник: cnlnews.tv

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg