Вторник, 02.03.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Ако някой служи на Мене, нека Ме последва; и където съм Аз, там ще бъде и служителят Ми; който служи на Мене, него ще почете Моят Отец." Йоан 12:26

OnLine
RSS Facebook Twitter

Иранското духовенство е притеснено от броя на домашните църкви в страната

Main Pic
Публикувана: 10.07.2012
Автор:
Прочетена: 2027
Коментари: 0

Ислямските духовници на Иран разглеждат като сериозна заплаха растежа на християнството и в частност на домашните църкви в страната. В обръщение към Организацията за ислямска пропаганда на Иран имамът Мохамед Саиди заяви, че „врагът се опитва” да увеличи разпространението на домашните църкви, и призова властите да се противопоставят на това чрез по-активно разпространение на исляма, съобщават иранските медии.

По негово мнение, проповядването на мюсюлманското духовенство сред населението е „най-ефективният начин за насърчаване на духовните аспекти и закона на шариата”. На свой ред аятолах Вахид Хоросани изтъкна, че християните въвеждат в заблуда шиитите в град Ком, и призова да се забрани проповядването на Евангелието в това населено място. В отговор иранският министър на разузнаването Хейдар Мослехи обяви нова стратегия за противодействие на тази „пропаганда”. Все още обаче не се уточнява в какво точно ще се състои тази стратегия.

Източник: invictory.org

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg