Петък, 18.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И ушите ти ще слушат зад тебе слово, което, Когато се отклонявате на дясно И когато се отклонявате на ляво, Ще казва: Тоя е пътят, ходете по него." Исая 30:21

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-големия музей на Библията в света ще бъде открит във Вашингтон

Main Pic
Публикувана: 25.07.2012
Автор:
Прочетена: 2028
Коментари: 0

Най-големият в света музей на Библията ще бъде открит през следващите четири години в столицата на САЩ. В началото членовете на инициативната група обсъждали три варианта за място, което да бъде дом на емблематичната сграда – Вашингтон, Далас и Ню Йорк. Техният избор се спрял на столицата, тъй като предварителният мониторинг и проучвания показали, че повече хора искат музеят на Библията да е във Вашингтон, а не в друг, дори по-голям град в страната. В музея се планира създаването на база на Смитсъновия институт (първото научноизследователско учреждение на САЩ), който е най-големият научно-образователен комплекс, обединяващ мрежа от различни музеи).

Крей Съмърс – ръководител на проекта за създаване на музей на Библията и консултант в Музея на креационизма в Кентъки, съобщи, че „в 80% от общото пространство на музейните павилиони ще бъде възпроизведен интериорът на Уестминстърското абатство в Англия, където е създаден преводът на първата печатна Библия на английски език (King James Version). В колекцията на музея попадат повече от 40 хил. артефакти, ръкописи, книги, картини и миниатюри, свързани с Библията и историята на нейното създаване и съхранение, които принадлежат на Стив Грийн – американски милиардер и активен член на една от църквите в Южнобаптистката конвенция . В свое интервю Грийн заяви: „Основната мисия на музея е да разкаже историята на написването на библейските текстове и тяхното съдържание, както и за влиянието върху човечеството, което Библията е имала и има и до ден днешен.”

Източник: invictory.org

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg