Петък, 18.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И ушите ти ще слушат зад тебе слово, което, Когато се отклонявате на дясно И когато се отклонявате на ляво, Ще казва: Тоя е пътят, ходете по него." Исая 30:21

OnLine
RSS Facebook Twitter

Швейцарски проект стимулира четенето на Библията сред младежите

Main Pic
Публикувана: 30.07.2012
Автор:
Прочетена: 1756
Коментари: 0

За да стимулират младежите да посвещават повече време на Божието Слово, швейцарският Съюз за четене на Библията лансира проекта b-live. Целта е младите хора да почувстват по-голяма потребност от Светото писание, като участват в различни събития в специално конструирана шатра, далече от прашните библиотеки и традиционните църкви. Проектът стартира официално след лятната ваканция. Идеята не е нова. В Австрия и Германия Съюзът за четене на Библията досега е инициирал провеждането на Bibel Shuttle и Bibel Mobil. По предложение на училищата и енориите за младите хора се организират специални библейски събития.

За място на провеждане на настоящото събитие Швейцарският съюз е избрал модерна шатра, която е подходяща за фестивал на открито. Идеята на организаторите е да потопят младите хора в техния собствен свят. Тийнейджърите и младежите притежават висок афинитет към медиите и са ориентирани към приключенията и контактите, разяснява концепцията си b-live. Ето защо палатката е оборудвана с компютри, но също така и със съоръжения за игри и фитнес. Младите хора имат възможност да се докоснат до Библията по интерактивен начин. Чисто съдържателно b-live е ориентиран към теми като сила, успех и приятелство. Съюзът за четене на Библията подготвя програмата съвместно с местната църковна общност или местното училище. Продължителността може да варира от няколко часа до няколко дни.

Източник: livenet.ch

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg