Вторник, 02.03.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Ако някой служи на Мене, нека Ме последва; и където съм Аз, там ще бъде и служителят Ми; който служи на Мене, него ще почете Моят Отец." Йоан 12:26

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църква в Мексико е подложена на преследване заради загрижеността си към имигрантите

Main Pic
Публикувана: 04.08.2012
Автор:
Прочетена: 1781
Коментари: 0

Хиляди латиноамерикански имигранти, които нелегално преминават мексиканската граница в посока САЩ, се сблъскват с огромни трудности и често умират. Католическата църква е на тяхна страна въпреки многото възражения. Домът на мигранта „Сан Хуан Диего” се намира в епархията Куаутитлан, близо до столицата Мексико Сити, и се финансира от местна църква. „В дома всеки ден приемаме между 150 и 200 мигранти. Епархийската служба, натоварена със задачата да се грижи на мигрантите, е отправила молба към всички енории да жертват всеки ден по една вечеря – обясни Гилермо Ортис Мондрагон, епископ на Куаутитлан. – При нас мигрантите могат да си починат, да се нахранят, да използват санитарните помещения, както и да им бъде осигурен медицински преглед. Църквата иска да върши волята на Исус и да следва повелята на любовта, която насърчава извършването на подобно ежедневно служение”.

 

Мигрантите рискуват да попаднат в ръцете на наркотрафиканти или трафиканти на човешки органи. Много от тях стават жертви на похитителите и загиват. И когато след много изпитания успяват да стигнат от Латинска Америка дотук, те са изтощени психически и физически. Според правилата имигрантите могат да останат в къщата само един ден и след това, чакайки влак за Съединените щати, са изложени на голям риск да станат жертви на трафик на хора. Въпреки това Домът на мигранта беше затворен заради инцидент, случил се наблизо и предизвикал протестите на местните жители, а като резултат от всичко това – и последвалата намеса на държавните власти. Затова центърът временно е преместен на друго място. В отговор на призивите за окончателно затваряне на мигрантския дом монсеньор Мондрагон заяви: „Църквата в Куаутитлан никога не е затваряла Дома на мигранта „Сан Хуан Диего” и никога няма да го затвори!”

Източник: cnlnews.tv

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg