Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Библия, издълбана в пясъка

Main Pic
Публикувана: 08.08.2012
Автор:
Прочетена: 2754
Коментари: 0

Ранди Хофман е евангелски пастор и скулптор, посветил част от времето си през лятото на това, да прави огромни скулптури на библейски сцени в пясъка на плажа.

Всяко лято 60-годишният пастор Хофман прави около 15 скулптури от пясък на брега на курортното градче Оушън Сити (Мериленд, САЩ). Любимите му фигури са от библейски сюжети. Той представя най-вече моменти от живота на Исус – Тайната вечеря, Разпятието, Възкресението. Всяка гигантска скулптура от пясък отнема най-малко един ден работа на Хофман и доброволците, които му помагат.

Ранди Хофман някога е бил част от рекламната индустрия в Ню Йорк. „Не се чувствах добре, но дойдох тук и животът ми се промени– споделя той и допълва: – Сега прокламирам Господа”.

Със скулптурите си пасторът се опитва да привлече вниманието на хората. „Това достига до тях”, казва пастор Хофман. И наистина, творбите привличат вниманието на всички, които минават по брега на Оушън Сити. Някои правят снимки, други с часове се наслаждават на работата на Ранди.

Пастор Хофман украсява всяка една от скулптурите си с кратко послание. Например към скулптурата „Ноевият ковчег” има надпис LAST CALL („Последно повикване”), а към „Тайната вечеря” – ALL ARE WELCOME („Всички са добре дошли”). Ранди казва, че се опитва да изпрати богословско съобщение, което да е „просто и оптимистично”. „Лекарството е по-лесно да се преглътне с мед”, обяснява той.

Източник: protestantedigital.com

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg