Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитви затварят бордей в Англия

Main Pic
Публикувана: 07.09.2012
Автор:
Прочетена: 995
Коментари: 0

Има ли ефект от молитвата? Елизе е убедена в това. По време на 9-месечно мисионерско служение в град Хейлсоун, Англия, тя е гледала видеоклип на кампанията A21, насочена срещу трафика на хора и секс индустрията. Шокирана от реалността, Елизе решила – тук трябва да се направи нещо. Заедно с две свои колежки от мисионерския екип Елизе се качила в колата и се отправила към един близък публичен дом. „Ние пристигнахме и просто искахме да се молим вечерта. Но бързо осъзнахме, че цялата работа е по-сериозна, отколкото сме смятали. Докато се молихме, всички ние чувствахме, че сякаш някой притиска гръдния ни кош“, спомня си Елизе. Въпреки това те застават на тротоара срещу сградата и започват да се молят за жените, които са там. „В същия този момент ние решихме, че ще се връщаме тук всяка вечер“, пояснява Елизе.

В продължение на един месец те се молили точно на същото място заедно с една малка група поддръжници. Но ситуацията не била никак безопасна: „Сводниците бяха ядосани и ни заповядаха да напуснем. Но аз нямах причина да се страхувам, защото Бог е сред нас“, разказва мисионерката. И месец по-късно техните молитви били чути – свалените табели и надписът на вратата информирали усърдните ходатаи, че публичният дом е затворен. В началото те не могли да повярват.

„Всички си помислихме: „Молитвата наистина работи!“ С всичко това Елизе иска да насърчи хората да продължават да се молят за жертвите на трафика на хора в секс индустрията.

Източник: livenet.ch

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg