Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Внезапното събаряне на петдесятна църква в Москва предизвика шок

Main Pic
Публикувана: 11.09.2012
Автор:
Прочетена: 2427
Коментари: 0

Малко след полунощ на 6 септември работници, подкрепени от полицията, и граждански доброволци започнаха да събарят петдесятната църква „Света Троица”, намираща се в източните предградия на Москва, заяви пред „Форум 18” пасторът на църквата Василий Романюк. „До сутринта почти цялата триетажна сграда беше разрушена”, добавиха Феликс Корли и Джералдин Фейгън. „Това е съветският подход – да дойдеш посред нощ с булдозерите и багерите. Това е неприемливо”, изтъкна Михаил Одинцов – съветник на омбудсмана на Русия по правата на човека.

Защитници на човешките права и църковни членове също са изразили възмущението си от внезапното разрушаване на петдесятната църква. Одинцов подчерта, че членове на църквата „Света Троица” в източния административен район на Москва са се свързали по телефона с офиса на омбудсмана Владимир Лукин, като плановете им са да подадат писмена жалба срещу унищожаването на църквата.

Църквата „Света Троица” е основана през 1979 г. от Серафим Марин – петдесятен вярващ, който заради вярата си прекарва 18 години в съветските трудови лагери. Църквата успява да легализира сградата със собствени средства през 1995–1996 г. Членовете на църквата обаче изразяват загриженост не само за своята сграда. „Този прецедент показва, че властите могат едностранно да анулират договор за наем и след това да конфискуват сградата на всяка една църковна общност”, оплакват се те.

Източник: assistnews.net

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg