Вторник, 02.03.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Ако някой служи на Мене, нека Ме последва; и където съм Аз, там ще бъде и служителят Ми; който служи на Мене, него ще почете Моят Отец." Йоан 12:26

OnLine
RSS Facebook Twitter

През октомври ще бъде избран нов глава на Англиканската църква

Main Pic
Публикувана: 13.09.2012
Автор:
Прочетена: 1453
Коментари: 0

В началото на октомври т.г. ще бъде обявено името на новия, 150-и поред архиепископ на Англиканската църква, който ще замени Роуан Уилямс – настоящия архиепископ на Кентърбъри, съобщи Радио Ватикан. В специален доклад, публикуван на 5 септември, се посочва, че Уилямс ще изпълнява длъжността си до 31 декември т.г. На 11 октомври той ще участва в церемонията по откриването на Годината на вярата, която ще се проведе в Рим. Изборът на новия англикански архиепископ е в ръцете на създадената през 2007 г. от Гордън Браун – бившия министър-председател на Обединеното кралство, Crown Nominations Commission.

В миналото с това се е ангажирал лично министър-председателят. Комисията се състои от 16 членове: шестима избрани от Синода на Англиканската църква, шестима от Кентърбърийската епархия, двама епископи, един архиепископ и един светски представител – бивш британски министър. Също така за първи път в историята всеки един член на Англиканската църква ще може да изпрати писмо или електронно съобщение със свои предложения относно дейността на бъдещия лидер на църквата. Търсенето на кандидат за тази позиция се извършва и с отчитане мнението на католическите църкви във Великобритания и други религиозни общности.

Източник: invictory.org

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg