Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Корейското съживление, или как да правим грандиозно хваление и поклонение

Main Pic
Публикувана: 18.09.2012
Автор:
Прочетена: 2321
Коментари: 0

Едно от най-важните и забележителни служения на Корейската църква Manmin е големият и професионален симфоничен оркестър Nissi, който свири по време на всяка църковна служба. Според служителите той е в състояние да постигне такъв размах единствено с подкрепата на главния пастор Джерок Лий, който имал видение в сърцето си да създаде голямо служение за поклонение. „В Исая 43:21 се казва: „Людете, които създадох за Себе Си, за да оповестяват хвалата Ми...”. Знам, че Бог толкова много обича да Го хвалят – отбелязва Куан-Хюнг Чо, диригент на симфоничния оркестър в Manmin. – Старши пастор Джерок Лий винаги е знаел, че нашият Бог обича да слуша музика и песни, изпълнени от Неговите деца. Така че той основава този оркестър през 1992 г. По онова време много от нас още не ни е имало. Той ни даде много голяма подкрепа и сега се развиваме все повече и повече. Ние очакваме да успеем да съберем 120 музиканти и се надяваме да изградим един мащабен оркестър за хваление на нашия Бог, Който е номер едно в света. Ние хвалим нашия Всемогъщ Господ и искаме да кажем на хората за Него именно чрез нашата музика. И това е нашата цел – да отдадем хвала на Господа и по този начин да победим и нашия противник дявола. Ние искаме да бъдем силна армия, музикална армия, която да надделее над врага”.

Един от музикантите в оркестъра, който е от Русия, споделя, че когато дошъл тук, бил формален вярващ, но след това Бог започнал да го докосва. „Аз ревизирах моите духовни възгледи, когато се запознах с църквата Manmin – откровен е Алексей. – Видях да се случват чудеса и този факт ме промени духовно и емоционално. Аз продължавам да се променям и да израствам духовно”.

„Джерок Лий казва, че близо до престола на Бог също звучи музика – продължава Алексей. – И ако тя съществува на небето, защо да не я правим и на Земята? Веднъж д-р Лий сподели една интересна идея: ако си музикант и хвалиш Бога на Земята, ще го правиш и на небето. Но много други специалисти няма да могат да продължат работата си в небесата, защото техните професии няма да са необходими. Харесва ми идеята. Искам да продължа да правя музика и в рая”.

Източник: christiantelegraph.com

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg