Неделя, 09.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото, ако и да изчезнат планините И да се поместят хълмовете, Пак Моята благост няма да се оттегли от тебе, И заветът Ми на мир няма да се помести, Казва Господ, Който ти показва милост," Исая 54:10

OnLine
RSS Facebook Twitter

През 2013 г. отваря врати първият евангелски университет в Испания

Main Pic
Публикувана: 24.09.2012
Автор:
Прочетена: 1806
Коментари: 0

Още в края на следващата година ще отвори врати университетът „Ибероамерикана” (Universidad Iberoamericana). Досега Ибероамериканският институт за интеркултурни изследвания (IIBET) в Малага предлагаше курсове, за да подготви християните за евангелизация сред мюсюлманите. Както съобщава Protestante Digital – новинарският портал на Испанския евангелски алианс, сега институтът ще бъде преструктуриран в първия евангелски университет на Испания.

Още в края на 2013 г. ще стартира първата магистърска програма по интеркултурни изследвания, заяви директорът на института Руди Гирон. Върху площ от около 16 000 кв. м, която общинските власти на Малага са прехвърлили на Евангелската църква, трябва да бъде изградена освен университета и една голяма зала за срещи, както и помещения за социална работа. По този начин църквите в Малага искат да достигнат преди всичко по-бедните хора в района и да им предложат помощ, независимо дали чрез социални проекти, или възможности за по-нататъшно обучение. Проектът на стойност 27 млн. евро ще се ръководи от гватемалския мисионер и архитект Руди Гирон, който вече има изградени 40 църкви по целия свят.

Източник: livenet.ch

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg