Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Награда за цялостен принос към служението

Main Pic
Публикувана: 25.09.2012
Автор:
Прочетена: 1894
Коментари: 0

Дейвид Дж. Хеселгрейв – един от най-влиятелните мисиолози през последния половин век (изследовател на мисионерската функция на Християнската църква – б.пр.), бе удостоен с награда за цялостен принос към служението по време на Северноамериканската мисионерска лидерска конференция. Хеселгрейв, който е служил като мисионер в Япония в продължение на 12 години и е автор на изключително популярния учебник Communicating Christ Cross-Culturally, бе приветстван от евангелски учени и мисиолози като човек с голямо влияние върху северноамериканското мисионерско движение и извън него.

„Не можех да се сетя за лице с по-голямо влияние върху моето мислене в областта на мисиологията от Дейвид Хеселгрейв – сподели в специално видео Ед Щецер, мисиолог и президент на LifeWay Research. – Когато мисля за Дейвид Хеселгрейв, аз мисля за наследство. Мисля, че той е оставил академично наследство – наистина несравнимо по съдържание академично наследство, популяризирайки идеите на академичното изследване на мисиологията в християнски контекст”.

Хеселгрейв е роден през 1924 г. в малкото градче North Freedom в Уисконсин. Жени се за Гертруд, която среща в Trinity Bible Institute в Чикаго, и двойката е заедно близо 70 години. Семейство Хеселгрейв са сред мисионерите, откликнали на призива на генерал Дъглас Макартър след Втората световна война, който приканва американските мисионери да служат в Япония, и в крайна сметка двойката служи в азиатската островна държава в продължение на 12 години.

Крейг От – професор по междукултурни изследвания и изучаване на мисионерството в Trinity Bible Institute в Диърфийлд, Илинойс, споделя във видеото, че едно от най-големите постижения на Хеселгрейв е изграждането на мисионерски факултет в института. Бившият японски мисионер е почетен професор по изследване на мисионерството в същия институт и съосновател заедно с Доналд Макгаврън на Евангелското дружество на мисиолозите (Evangelical Missiological Society).

Източник: christianpost.com

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg