Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-възрастната двойка на планетата дава съвети за хармонични отношения в брака

Main Pic
Публикувана: 02.10.2012
Автор:
Прочетена: 3966
Коментари: 0

Това са Хърбърт и Зелмира Фишър от Северна Каролина. Те са женени от 85 години и държат световния рекорд на „Гинес” за най-дългогодишен брак. Зелмира е на 101 години, а Хърбърт – на 104. Екип на Twitter се срещна с щастливо омъжената двойка, за да им зададе няколко въпроса за тяхната връзка:

  1. Какво ви накара да осъзнаете, че бихте могли да прекарате остатъка от живота си заедно? Изобщо страхували ли сте се някога?

Хърбърт и Зелмира: С всеки ден, който минаваше, връзката ни ставаше по-стабилна и сигурна. Разводът никога не е бил вариант – нито дори мисъл в ума ни.

  1. Как разбрахте, че съпругът/съпругата ви е най-подходящият/подходящата за вас?

Хърбърт и Зелмира: Ние израснахме заедно и бяхме най-добри приятели, преди да сключим брак. Приятелят е за цял живот – така и бракът ни продължава цял живот.

  1. Какъв е вашият съвет към тези, който се опитват да съхранят вярата си, че г-н Правилният/г-жа Правилната наистина съществува?

Зелмира: Моят беше точно зад ъгъла! Той никога не е твърде далече, така че продължавайте да вярвате – когато го срещнете, ще го познаете.

  1. Кой е най-добрият брачен съвет, който някога сте получавали?

Хърбърт и Зелмира: Уважавайте се, подкрепяйте се и общувайте помежду си. Бъдете верни, честни и предани един на друг. Обичайте се с цялото си сърце.

  1. Кои са най-важните качества на добрия съпруг?

Зелмира: Трудолюбив работник и добър снабдител. Двайсетте години на миналия век бяха трудни, но Хърбърт искаше и успя да осигури най-доброто за нас. Аз се омъжих за добър мъж!

  1. В края на един лош ден за вашата връзка кое е най-важното нещо, което си припомняте?

Хърбърт и Зелмира: Не забравяйте, че бракът не е състезание – никога не се опитвайте да водите в резултата и да бележите точки. Бог ви е поставил двамата заедно в един отбор, за да спечелите.

  1. Кое е онова нещо, което притежавате и което надхвърля всичко останало?

Хърбърт и Зелмира: И двамата сме християни и вярваме в Бог. Бракът е ангажимент към Бога. Ние се молим един с друг и един за друг всеки ден.

Източник: yourblackworld.net

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg