Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Изследване показва, че американците не знаят важни факти за Исус

Main Pic
Публикувана: 03.10.2012
Автор:
Прочетена: 2227
Коментари: 0

Познавате ли Исус? Наистина ли? След неотдавнашното откриване на фрагмент от папирус, според който Исус "употребява израза жена ми”, много историци решиха да проучат какво в действителност знаят хората за живота на Исус. Освен брадата, дългата коса и образа на Исус от неделното училище новото проучване на общественото мнение показва, че американците не познават впечатляващия живот на Божия Син.

Според проучването повечето хора не осъзнават влиянието на Исус в областта на културата, въпреки че продължават да разпознават Неговия образ вече повече от 2000 години след смъртта Му. Шейсет и шест процента вярват, че Исус е най-известната фигура в историята, но повечето от тях не са били в състояние да отговорят правилно на въпроси относно Неговото влияние. Съгласно резултатите от изследването:

• 41% от американците смятат, че интерпретацията на учението на Исус от мъжка гледна точка накърнява правата на жените повече, отколкото ги защитава, което е в противоречие с библейския текст.

• 89% от американците не знаят, че Исус представя концепцията за универсалната грамотност и образование, като 27% смятат, че тя е дело на Сократ.

• 47% от американците не знаят също така, че Исус се е застъпил за идеята за обществено включване и равенство.

„Ние живеем в свят, в който въздействието на Исус е огромно дори когато името Му не се споменава – пише Джон Ортбърг, експерт в областта на изследванията върху образа на Исус, пастор и автор на новата книга Who Is This Man? The Unpredictable Impact of the Inescapable Jesus. – От кръщенета до сватби и от болнични стаи до погребения в името на Исус хората се раждат, женят се, живеят и умират. Срамно е наистина, че американците не знаят повече за най-влиятелния човек в историята”.

Източник: charismanews.com

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg