Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Дете проповядва във Вашингтон

Main Pic
Публикувана: 18.10.2012
Автор:
Прочетена: 3045
Коментари: 0

Той обича да играе на компютъра и да гледа тенис, но най-много от всичко обича да проповядва. Езекил Стодард беше ръкоположен във Вашингтон за свещеник, въпреки крехката си възраст – той е едва на 11 години. Родителите му предричат свещеническа кариера. Когато Езекил бил на 7 години, сънувал сън. Той лежал под едно дърво на ливадата, когато чул глас: „Аз имам план за теб, ти ще проповядваш в Мое име”.

Езекил веднага разбира, че това е гласът на Бог. Поне така разказва невръстният проповедник. Той изглежда малко странно със своите 140 сантиметра, черен костюм, златиста вратовръзка и сериозен поглед. Езекил проповядва от време на време в църквата в родния си град Вашингтон, където и двамата му родители са пастори и затова винаги са около него. Баща му е ръкоположен за пастор в средата на юни т.г. В една свободна християнска църква, каквато е Петдесятната църква на Езекил и семейството му, законът позволява на всеки да бъде ръкоположен за пастор, в това число и на едно 11-годишно момче. Причината е, че Американската конституция забранява на държавата да се намесва в религиозните дела.

Извън църквата Езекил се опитва да не забравя детството си, както самият той казва. Обича да играе на компютъра, да свири на пиано или барабани и да гледа по телевизията срещите на тенисистките Серена и Винъс Уилямс. От два до три часа на ден чете Библията, изследва и анализира отделните псалми и търси нови идеи за проповеди. Той също така пее с трима от общо 9-те си братя и сестри в госпъл хора Gods Blessings, No Chains Holding Me Down. В YouTube са качени много видеоклипове с безброй негови изяви.

Правят ли родителите бизнес с църковните изяви на сина си? Някои християни биха ги обвинили, че принуждават Езекил да прави това, споделя бащата. Предположението не е много пресилено: има случаи на деца проповедници, които служат в църквата под натиска на родителите си. Един от най-известните случаи е този на американския „проповедник” Марджо Гортнер, който по-късно разкри, че никога не е вярвал в Бог и е правил това,само за да угоди на родителите си, а също и заради парите, които е получавал в замяна. Езекил категоричено отхвърля обвинението, че родителите му го принуждават. „Аз искам да правя това, искам да проповядвам на хората”, казва той. Той вече крои и планове за бъдещето си – иска да разшири дейността на госпъл хора, в който пее, и да основе собствена църква.

Източник: spiegel.de

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg