Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Библията вече ще е достъпна и за християните във враждебните към вярата страни

Main Pic
Публикувана: 14.11.2012
Автор:
Прочетена: 1696
Коментари: 0

Wycliffe Associates – международна организация, ангажирана с разпространението на библейските преводи на всички езици и във всички точки на света, смята да увеличи възможностите за достъп до Писанието чрез използване на цифровите технологии в области, които са враждебно настроени към християнството. „За първи път в историята на библейските преводи ние открихме начин за разпространение на Писанието сред езикови групи във враждебни към християнството области чрез цифрови технологии, като например уебсайтове и мобилни устройства”, заяви Брус Смит – президент и главен изпълнителен директор на Wycliffe Associates.

В много райони на света християните са обект на преследване и участието в евангелизационна дейност може да доведе да арест, побой и дори смърт. На някои места наказанието за човек, който държи Библия, е ампутация и на двете ръце. Предизвикателства като тези насочиха Wycliffe Associates към използването на технологии, които биха направили Писанията достъпни за тези, които имат малък или никакъв достъп до печатно копие на Библията, както и за онези, за които дори самото притежаване на Библия би било животозастрашаващо.

Организацията нарече този дигитален проект Operation Timothy („Операция Тимотей”), като чрез него се опитва да събере 100 хил. долара за финансиране на инициативи, които ще направят Библията достъпна чрез интернет и мобилните телефони в традиционно враждебни към християнството области. „В чувствителните зони мобилните телефони и използването на интернет предизвикват по-малко подозрение от Библията и същевременно гарантират по-голям достъп”, обобщава Брус Смит.

Източник: christiantelegraph.com

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg