Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Латиноамериканските имигранти в САЩ нямат време за Библията, показва изследване

Main Pic
Публикувана: 20.11.2012
Автор:
Прочетена: 1596
Коментари: 0

Испаноезичните американци уважават Библията, но нямат време да я четат. Това са резултатите от изследване на организацията Barna Group, обявени на пресконференция във вторник (13 ноември – б.р.). Сред анкетираните само 8% четат Библията, което се случва най-малко 4 пъти седмично. При обикновените американци този процент е 21.

Според данните от изследването 68% от латиноамериканците изповядват католицизма, 16% – протестантството, а други 16% се причисляват към други религии или се колебаят. 31% от латиноамериканците не четат Библията, защото не разполагат с достатъчно време за това, а 12% просто нямат желание да го правят, показват още резултатите от изследването.

Емилио Рейес – вицепрезидент на мултиезичното служение към Американското библейско дружество, обясни, че подобно ниско ниво на интерес към Библията на първо място е свързано с факта, че латиноамериканците идват в Америка да работят и така религията остава на втори план. Той отдава това и на факта, че в църквите се използва по-старата версия на Библията (от 1960 г.), която е много трудна за възприемане.

Източник: invictory.org

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg