Петък, 14.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така щото да можете да го издържите." 1 Коринтяни 10:13

OnLine
RSS Facebook Twitter

Създадоха библейско видеоприложение за глухи

Main Pic
Публикувана: 23.11.2012
Автор:
Прочетена: 3205
Коментари: 0

Световноизвестното аудиослужение „Вярата идва от слушане” създаде библейско видеоприложение за глухи. Безплатното приложение Deaf Bible.is позволява на потребителите с нарушен слух да четат Библията и да гледат видеоклипове на американския жестомимичен език (ASL). „Ако глухите хора по целия свят бъдат приети за общност, то това ще е четвъртата по големина недостигната за Евангелието група – казва Джери Джаксън, основател и президент на Световната федерация на глухите. – Благодарение на тази велика цифрова технология вече имаме начин за достигане до още милиони глухи хора. Ние сме доволни, че имаме толкова много прекрасни партньори, които участват в този проект и с чиято помощ стана възможно използването на това мощно приложение за евангелизация”.

По данни на Световната федерация на глухите, днес в света живеят 70 млн. глухи, като по-малко от 2% от тях са чули Благата вест. Също така, както и в случая с пероралните (устни) езици, съществуват голям брой различни езикови жестове – засега са известни най-малко 200. Според информация в сайта на Deaf Missions организацията започва да превежда Библията на американския жестомимичен език, използвайки видеозаписи, през 1981 г. Необходими са били 23 години, за да бъде завършен Новият завет, а от Стария завет е преведена само една трета. Тогава най-малко 16 страни последвали примера на организацията и започнали собствен превод на Библията на езика на знаците.

Източник: invictory.org

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg