Неделя, 09.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото, ако и да изчезнат планините И да се поместят хълмовете, Пак Моята благост няма да се оттегли от тебе, И заветът Ми на мир няма да се помести, Казва Господ, Който ти показва милост," Исая 54:10

OnLine
RSS Facebook Twitter

В Брюксел се проведе митинг в защита на Рождество

Main Pic
Публикувана: 11.12.2012
Автор:
Прочетена: 1591
Коментари: 0

В неделя, 9 декември, в Брюксел се проведе уникален протест. Хората се събраха с една-единствена цел: да настояват за връщането на рождествената елха на централния градски площад. Решението на властите в белгийската столица да поставят метална конструкция със светодиоди предизвика остра негативна реакция от страна на местната общественост. Повечето белгийци са възмутени от обясненията на представители на местната община. Според тях инсталирането на класическата новогодишна елха е отменено поради „религиозни причини”, защото като символ на християнското Рождество елхата може да нарани чувствата на представителите на другите вероизповедания. Възмутените граждани са изпратили колективна жалба до общината, в която призовават за спазване на християнските традиции и за незабавното връщане на рождествената елха на централния площад в столицата.

Тази година в Белгия дори седмицата на Рождество Христово е преименувана и ще се нарича Седмица на намаления и разпродажби. В момента се чуват и редица призиви на чиновници за необходимостта от уважение към другите вероизповедания да се преименуват някои традиционни за християните празници от официалния календар. Така например празникът на Вси светии трябва да се нарича „есенен празник”, рождествените празници да се превърнат в „зимни”, а великденските празници – просто в „празници”.

Източник: cnlnews.tv

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg