Сряда, 13.11.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"И тъй, като Божии избрани, свети и възлюбени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение." Колосяни 3:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Египетските деца ще получат 100 000 Библии по случай Рождество

Main Pic
Публикувана: 13.12.2012
Автор:
Прочетена: 1261
Коментари: 0

Международната екуменическа организация Open Doors, която следи ситуацията с християнските гонения по света, организира празнична кампания под надслов „Подари по една Библия на децата в Египет”. По случай наближаването на Рождество Христово Open Doors планира да раздаде на египетските деца 100 000 Библии на арабски език. Една детска Библия струва около 3 долара, информират от организацията.

Египетските християни (копти) са най-многобройните последователи на Христос в Северна Африка и Близкия изток, но положението им все повече се влошава. В проекта за нова конституция на страната те се третират като втора класа граждани. Към днешна дата около 100 хил. копти са напуснали Египет. Заради усложнената ситуация Open Doors разширява дейността си в страната.

„Миналата година раздадохме в Египет 207 500 Библии, вкл. Библии за деца. Обучени са 46 хил. християни, медицинска помощ са получили почти 6 хил. християни, а на 5 хил. е доставена хуманитарна помощ”, съобщават от организацията. В Египет Open Doors предлага курсове за неграмотни, особено в селските райони, помага на християните чрез предоставяне на микрокредити и предлага правна помощ. Наскоро активисти на Open Doors раздадоха на млади египтяни 130 копия на Библията.

Източник: cnlnews.tv

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg