Сряда, 13.11.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"И тъй, като Божии избрани, свети и възлюбени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение." Колосяни 3:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

В Норвегия Библията отново счупи рекорда по продажби

Main Pic
Публикувана: 26.12.2012
Автор:
Прочетена: 1520
Коментари: 0

В Норвегия Библията отчете рекорд по продажби, като изпревари множество бестселъри. За втора поредна година Свещеното писание оглавява класацията на норвежките бестселъри за декември. Новият норвежки превод на Библията е на първо място 54 поредни седмици. Към проекта за превод и издаването му през октомври м.г. бяха привлечени известни норвежки писатели, като Карл Ове Кнаусгард.

Изданието на Библията се радва на високо търсене, някои хора дори чакат на опашка цяла нощ, за да си купят екземпляр от него. По този повод Ингеборг Монгстад-Квамен – генерален секретар на Библейското дружество на Норвегия, заяви: „Надявам се новото издание да насърчи посетителите на църквата да подновят отношенията си с Библията, напомняйки им да я прочетат отново. По този начин се надявам да укрепне тяхната вяра и обществото като цяло да осъзнае, че Библията е важна част от нашето културно наследство”. Година и два месеца след публикуването на новия норвежки превод на Библията са продадени повече от 150 хил. копия.

Източник: Christian Today

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg