Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастор от Епископалната църква в САЩ ще се моли за президента Обама

Main Pic
Публикувана: 18.01.2013
Автор:
Прочетена: 2516
Коментари: 0

Преподобният Луис Леон, който проповядва в малката Епископална църква „Сейнт Джон”, намираща се точно пред Белия дом, ще води молитвата на церемонията по встъпването в длъжност на президента на САЩ Барак Обама за втори президентски мандат, в понеделник 21 януари.

Епископалната църква в САЩ е известна с по-либералната си позиция към хомосексуалистите. В тази деноминация първото ръкоположение на свещеник хомосексуалист е през 1977 година, а през юни 2003 г. беше избран първия гей епископ.

Личната история на д-р Луис Леон е много трогателна. Той е едно от децата, изпратени в САЩ през 1961 г. от изплашените им родители, след революцията в Куба. Луис, заедно с други деца, е част от операцията "Питър Пан”, изпълнена от американската армия и католическата църква. по време на която са транспортирани около 14 000 кубински деца в САЩ. Тогава Луис е само на 12 години.

Луис Леон още в Куба е кръстен в Епископалната църква и след пристигането си в САЩ, до идването на майка му, за него се грижат вярващите от Епископалната църква в Маями. Възпитаник е на Южния Университет, като от 1995 година е главен пастор на църквата „Сейнт Джон”. Това ще е второто му участие в церемонията по встъпване в длъжност, след като през 2005 година, при церемонията на президента Буш стана първият испаноговорещ свещеник отслужил молитвата.

П-р Леон замести в предстоящата церемония пастор Лео Гиглио. Както информирахме читателите на Евангелски вестник миналата седмица, той се оттегли от церемонията под натиска на прогей организации.

По материали на christianpost.com

Снимка urban christian news

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg