Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Публикуваха топ 10 на най-драстичните случаи на преследване на християните в Китай

Main Pic
Публикувана: 25.01.2013
Автор:
Прочетена: 1862
Коментари: 0

Християнският портал ChinaAid публикува списък на най-тежките случаи на християнски гонения в Китай през 2012 г. Документът включва инциденти, които са се случили в различни части на Китай в общностите на Протестантската и на Католическата църква.

На първо място в класацията е историята на адвоката Гао Джишенг – защитник на правата на религиозните малцинства, който от няколко години е в ареста, а в момента е осъден на 3 години и се намира в затвора в Синцзян. В продължение на 20 месеца за него не се е знаело абсолютно нищо. На роднините и правозащитниците им е бил отказан достъп до осъдения.

Следва историята на преследваната църква Beijing Shouwang, чиито членове са подложени на непрекъснати арести и срещу тях се използва физическа сила. Според данни на общността от септември 2012 г., вярващите са били задържани 1600 пъти за период от няколко до 48 часа в различни части на Пекин и съседните райони. Шестдесет души са прогонени от домовете си, а десет са загубили работата си.

Трета поред в списъка е историята на канадската бизнес дама Джени Чен, която живее в Канада и има бизнес в Канада, САЩ и Китай. Жената, която е станала свидетел, как полицията е попречила на вярващите да проведат рождественското богослужение, била отведена от агенти на националната сигурност за разпит. По време на двудневния разпит Джени Чен няколко пъти е била подлагана на побой, а също така е била лишена от храна и вода.

Следващите места в списъка са за случаи на лишаване от собственост, побои, арести, затвор, инциденти, свързани с лишаване от пост на лоялни към Ватикана епископи, и др.

Източник: sedmitza.ru

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg