Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Властите в Малайзия осуетиха плановете за масово изгаряне на Библията

Main Pic
Публикувана: 31.01.2013
Автор:
Прочетена: 2017
Коментари: 0

Масовото изгаряне на Библията, планирано за миналата неделя от ислямистите в малайзийския град Батерворт, не се състоя. За да предотвратят тези планове, властите на щата Пенянг осигуриха засилено полицейско присъствие в града. Няколко дни по-рано лидерът на ислямистката организация „Перкас” Датук Ибрахим Али призова да се изгорят всички Библии на малайски език, в които „Бог” се превежда като „Аллах”. От гледна точка на исляма това е богохулство.

Първи обърна внимание на плановете на ислямистите Джон Кенади – настоятелят на Англиканската църква в Батерворт. Той е открил бележка с покана за Фестивала за изгаряне на Библията на малайски език. За тази акция организаторите умишлено са избрали неделя – свещения за християните ден.

Информацията за събитието предизвика възмущение и страх сред местните християни. Държавните органи от своя страна реагираха с пълна сериозност на сигнала за предстоящия „фестивал”, изпращайки силите за сигурност на предполагаемото място за изгаряне на Библията. Централното правителство се въздържа от коментар по въпроса. Що се отнася до междурелигиозната ситуация в Малайзия, архиепископ Джоузеф Марино – новоназначеният нунций на страната, разкри пред журналисти, че през последните години тя се е влошила значително. Междувременно, според информация на източници от Малайзия, броят на християните расте. Католиците в страната вече достигат 1 млн. Иначе по-голямата част от 28-милионното население на Малайзия е мюсюлманско.

Източник: blagovest-info.ru

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg