Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Католическите и протестантските църкви на САЩ подписаха споразумение за признаване на кръщението

Main Pic
Публикувана: 03.02.2013
Автор:
Прочетена: 1963
Коментари: 0

Представители на Римокатолическата църква и някои протестантски деноминации в САЩ подписаха общ документ за взаимно признаване на Светото кръщение. След шестгодишен диалог Конференцията на католическите епископи на САЩ, Реформираната църква на Америка, Презвитерианската църква на САЩ, Християнската реформирана църква на Северна Америка и Обединената църква на Христос подписаха Общо споразумение за взаимно признаване на кръщението, което се състоя по време на молитвена служба в катедралата „Св. Мария” в Остин, столицата на щата Тексас.

„Заедно ние потвърждаваме, че чрез тайнството на кръщението човек наистина се съединява с Тялото на Христос (І Коринтяни 12:13, 27; Ефесяни 1:22–23). Кръщението установява връзката на единство на всички нас, които сме част от Тялото на Христос и поради това то се явява свещена основа на нашите усилия за постигане на видимо единство. Ние признаваме нашата обща вяра и потвърждаваме това в този документ.

Ние приемаме също така, че пълното, видимо единство зависи от нашия отклик към благодатта на Бога в нас”, се казва в документа. Рубен Армендарис – помощник-свещеник в презвитерианска църква в САЩ, заяви, че „това е исторически момент” и „ние силно го подкрепяме”. „Този икуменически акт на взаимно признаване на кръщението е част от отговора на нашата молитва за единство”, коментира за местно издание епископ Джо Васкес от католическата енория на Остин.

Източник:  The Christian Post

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg