Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нова поредица „Библията” по History Channel

Main Pic
Публикувана: 04.02.2013
Автор:
Прочетена: 3354
Коментари: 0

Марк Бърнет – продуцентът на риалити шоу програми, като „Сървайвър” и „Чиракът”, е един от авторите на „Библията” – новата поредица на The History Channel (Хистъри Ченъл).

Според авторите „Библията” не е документален сериал, а документална драма, в която художествено са пресъздадени част от библейските текстове.

Премиерата ще бъде на 3 март т.г. В продължение на два часа всяка неделя вечер (3–31 март) милиони зрители ще видят Библията да оживява по нов начин. В сериите са комбинирани актьорска игра с компютърно създадени изображения, преразказващи историите за Ной и Ноевия ковчег, извеждането на евреите от робството в Египет, разпятието и възкресението на Исус и Откровението.

Част от снимките са реализирани в Близкия изток и Мароко.

Ще бъдат показвани по два епизода всяка седмица. Последният епизод на минисериала ще се излъчи на Великден (по църковния календар на Западната църква) и ще включва смъртта и възкресението на Исус.

„За младото поколение поредицата „Библията” предлага да се запознае със Свещените писания по визуално атрактивен и забавен начин, който може да поощри зрителите да потърсят повече информация”, казва Нанси Дубик – президентът на Хистъри Ченъл.

Заедно с Бърнет в проекта, който е разработван в продължение на две години, участва и съпругата му Рома Дауни („Докосване на ангел”). Те обаче не смятат, че тази серия е някаква тяхна „християнска мисия”. „Всеки човек има свое лично отношение към Библията – казва Дауни. – Нашата работа е да разкажем историите така, че да се свържем емоционално със зрителите”.

Източник: history.com и huffingtonpost.com

 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg