Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Близо 15 милиона гледаха световната премиера на филма „Библията”

Main Pic
Публикувана: 07.03.2013
Автор:
Прочетена: 3687
Коментари: 0

На 3 март т.г. по телевизионния канал History се състоя световната премиера на 10-серийния исторически филм „Библията” от продуцентите на телевизионния сериал „Докоснат от ангел”. Според рейтинговите агенции активната аудитория на филма е достигнала 14,8 млн. зрители. Работата над продукцията е продължила 2 години. Драматичната лента „Библията” има за цел да поднесе библейския разказ на новото поколение взискателни зрители по един вълнуващ начин.

Сюжетът на филма обхваща 10 ключови библейски разказа – от книгата Битие до Откровение. За да се гарантира съответствието между филмовата адаптация и основния вдъхновител на сюжета – Библията, е привлечен екип от 40 известни експерти, учени и богослови. Филмът е заснет на професионално ниво, което се илюстрира от наличието на мащабни сцени, участието на професионални актьори и използването на съвременни специални ефекти.

„Без съмнение Библията е една от най-важните и популярни книги в света. Тя съдържа една невероятна и мощна история, която завинаги промени хода на историята и оказа влияние върху световните религии. Ние ценим нашето партньорство с продуцентите на „Библията”, благодарение на които Божието Слово оживя на екрана, и се надяваме, че този библейски разказ ще повлияе и на следващите поколения”, коментира Нанси Дубик – президент на телевизионната мрежа „A&E”.

Източник: cnlnews.tv

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg