Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нека българският народ уповава на Господ Исус Христос

Main Pic
Публикувана: 14.03.2013
Автор: Лъчезара Йосифова
Прочетена: 3861
Коментари: 0

 „Благодарим на България за спасените близо 50 хиляди евреи през Втората световна война“ – сподели месианският пастор Даниел Розен от Ерусалим

С п-р Даниел разговаряхме по повод спасяването на българските евреи, когато президентът на Израел Шимон Перес също благодари на страната ни в Европейския парламент в Брюксел. Той открои спасяването на българските евреи като постижение най-вече на българското гражданско общество, което е застанало зад каузата за защита на своите близки, приятели и съседи. Зад включените в изложбата фотографии стоят реални човешки съдби и това трябва да се помни, каза още държавният глава, който връчи на Шимон Перес специално изработен почетен медал.

П-р Даниел като месиански евреин и председател на „Кристал форум“, множество месиански вярващи в Израел, благодари на България за спасените близо 50 хиляди евреи. Когато е научил за политическата криза у нас, са се молили на колене за нашия народ и държава с 8 български семейства, които посещават неговата църква в Тел Авив... „България е красива страна с добър народ и нека се молим тя да блесне като перла на Балканите, в Европа и света. Нека българският народ да уповава на Йешуа – Господ Исус Христос! Благодаря на всички във вашата страна, които се молят за Израел и Ерусалим!“

Защо е толкова важно да се молим за мира на Ерусалим, както пише в Псалм 122?

Бог-Отец избра Ерусалим (ІІ Летописи 6:6).
Бог-Син плака за Ерусалим (Лука 19:41).
Бог-Святият Дух потвърди Божието Слово в Ерусалим (Деяния 1:4 и Деяния 2:1–5).
Всички ходатаи в България, които аз искрено обичам с любовта на Йешуа – нашия Господ Исус Христос, бих призовал да се молят в следните направления:
Молете се за откровение за силата на кръвта на Месията Йешуа, за да донесе спасение и истински мир на Израел, според Колосяни 1:20 и Римляни 16:20.
Молете се както планините обграждат Ерусалим, така Господ да обгради Израел с Божествена и ангелска защита. Господ да бъде със Своята слава като огнена стена около Своя народ (Псалм 125:2 и Захария 2:5).
Молете се вярващите да имат сърца на ходатаи, за да се молят за спасението на Израел и откровение да дойде в Църквата за Божия ред, според Евангелието на мира, първо на юдеина (Римляни 1:16 и Римляни 10:1).
Да продължаваме да се молим в лидерите на Израел да има мъдрост, да знаят сезона, в който са (I Летописи 12:32; 1 Тимотей 2:1–2).
Молете се да има голямо изливане и единство в Божия Дух, да се даде възможност на еврейските и нееврейски вярващи да се съберат заедно, за да се изяви „един нов човек” от Ефесяни 2:15 и да се възвести славният ход на Бога в Последното време (Йоан 17:20–22)

Помним, когато месианският пастор Даниел Розен от Ерусалим гостува в София и остави отпечатъка на Христовата любов, докато се молеше за хората, докато проповядваше и хвалеше Господ на еврейския рог шофар.

Неотдавна с международна мисионерска група имахме радостта и привилегията да посетим този Божи служител в офиса му в Ерусалим. П-р Даниел пътува по целия свят, но той не забравя основните си ангажименти като председател и основател на служението „Живи камъни” заедно с неговата съпруга Веред, както и председателството му на „Кристал форум” – сдружение от 32 месиански църкви. Събеседникът ни подари по една Библия на иврит и диск от концерта на хвалението от „Кристал форум” – „Притегляне към небето”. Получихме подарък и друг диск с музика от църквата, която ръководи в Тел Авив. Дискът е със заглавие „Да и амин” и наистина ни потапя в атмосферата на типично месианското хваление. Последната песен е със звук на шофар и се прокламират думите от Откровение на Йоан 5:12: „Достойно е Агнето, което е било заклано, да приеме сила и богатство, премъдрост и могъщество, почит, слава и благословение.”

П-р Розен ни показа с радост офиса на „Кристал форум”. Срещата бе вълнуваща – нашата група се състоеше от 6 българи, 2 австралийки и една холандка. Говорехме на английски, но също и на руски – п-р Даниел е полиглот, знае 5 езика, включително руски на високо ниво. Накрая ни благослови на иврит и всичко бе много дълбоко. Ние също не пропуснахме да се помолим за него и да му предадем любовта на Христовата църква от България... Кабинетът е с тапети в златист цвят – да ни напомня за златния Ерусалим, с усмивка уточни сърдечният ни домакин. Като украса е поставена и кристална менора – типичният свещник в Израел.

През 2012 г. той посети България два пъти – през пролетта и през декември за пророческа конференция за Израел в Бургас, тогава пътува и до много църкви у нас по градове и села, както и до Македония. П-р Розен многократно ни е насърчавал, че се моли от сърце за страната ни. „Има нещо, което ни свързва заедно, и това е ходатайството.

Даниел Розен е роден в еврейско семейство, станало жертва на холокоста през Втората световна война – почти всички те са загинали в концлагера „Аушвиц”. Неговото мнение е, че холокостът никога няма да се повтори, защото новото поколение няма да позволи това да се случи отново.

Вие обичате да благославяте със Словото хора от различни народи. Сега специално ни се обадихте, за да ни насърчите - да не преставаме да прокламираме Божието Слово. Защото само то може да променя всички нас – хора и народи... С какво бихте насърчили читателите на нашия Евангелски вестник?

Бог ще те постави на по-високо място – духовно, психически и физически. Той ще те премести от по-ниско място на по-високо. Състоянието ти ще се промени и Той ще те придвижи напред духовно, психически и физически.

Нека Елохим Бог да бъде огнена стена около тебе и хората, които обичаш, и нека Той да бъде славата сред вас. Нека Той да бъде славата на твоя дом, на твоето семейство, на твоя брак, на твоята работа и всичко, което се отнася до теб. Без значение какво предизвикателство може да срещнеш, нека Господ да те заобикаля, както планините заобикалят Ерусалим, и нека Той ти даде сили да стоиш и да бъдеш победоносен във всичко, което вършиш. Нека Бог да употреби всички проблеми и трудности, за да те издигне и да летиш като орел, докато „прегръщаш” бурите на този живот.

Не бързай да вършиш неща, защото Библията казва в Исая 28:16: „... Който вярва в Него, не ще прибърза да бяга”. Бъди търпелив и утихни пред Господа. Търси лицето Му и Го моли за мъдрост във всичките си решения. Очаквайки от Господа, нека Елохим Бог да поднови силата ти, да се издигаш с крила като орлите, да тичаш и да не се уморяваш, да ходиш и да не отслабваш. Дръж се здраво за Неговото Слово!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg