Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Отворено писмо от Асоциацията на ромските пастори в България

Main Pic
Публикувана: 17.03.2013
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 7250
Коментари: 0

Асоциацията на ромските пастори категорично опроверга тиражираната по-рано днес информация в столичен вестник, че преговарят за споразумение с ПП БСП за подкрепа на предстоящите парламентарни избори.

Ето и пълният текст на Отвореното писмо, подписано от председателя на АРП Методи Атанасов:

 

ДО:

ВСИЧКИ МЕДИИ

ЦЕНТРАЛНОТО РЪКОВОДСТВО НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

ДО ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ

ДО РЪКОВОДСТВАТА НА ВСИЧКИ РЕГИСТРИРАНИ В БЪЛГАРИЯ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА СДРУЖЕНИЕ „АСОЦИАЦИЯ НА РОМСКИТЕ ПАСТОРИ В БЪЛГАРИЯ” относно публикувана новина в български медии със заглавие „Червените си взеха пастори” с твърдения, че е сключено споразумение между БСП и Асоциацията за подкрепа на настоящите парламентарни избори.

 

В качеството си на представители и членове на Асоциацията на ромските пастори в България, заявяваме, че тиражираните информации в медиите и социалните мрежи за сключено от нас споразумение с БСП, за подкрепа при предстоящите избори, са абсолютно неверни и не почиват на никакви факти и логика.

Асоциацията на ромските пастори е неправителствена организация, сдружение на пастори от различни деноминации и е регистрирана по ЗЮНЛЦ. Целите на сдружението са подробно описани в Устава на организацията ни, а именно помощ на пасторите, работещи сред ромското малцинство в България, независимо към кое общество принадлежат. Организацията ни няма политически цели и дейности, още повече, че е налице забрана в закона да извършваме подобна дейност, присъща на политическа партия.

Противопоставяме се на всякакви опити от страна на политическите партии да въвличат Асоциацията на ромските пастори в България и нейните членове в политическата надпревара на предстоящите парламентарни избори. Нашите членове са свободни граждани, имащи правото да подкрепят който и да е политически кандидат, гласувайки по съвест, без да им се оказва какъвто и да е натиск в полза на една или друга политическа сила. Противопоставяме се на това политическите партии да използват бедността и мизерията, в която живеят ромите в България, за лично облагодетелстване с власт. Цинична е практиката по време на избори да се плаща на бедните гласоподаватели да гласуват за дадена политическа сила, да се дават всякакви обещания за покрив, работа, нови улици в кварталите и канализация, а след изборите всичко да бъде забравено.

Асоциацията на ромските пастори заявява, че бидейки неполитическа организация, няма да подкрепи която и да е политическа партия на предстоящите избори. Още по-малко пък би симпатизирала на Българската социалистическа партия, правоприемник на БКП, която е отговорна за съсипването на хилядите животи на вярващи хора по време на социалистическия режим у нас до 1989 г. Именно от функционери на БСП мнозина от тези хора са били погубени по лагерите, интернирани в най-отдалечени краища в страната, уволнявани от работа и други извращения сторени им единствено заради вярата им Господ Исус Христос.

С настоящото отворено писмо уведомяваме политическите партии и конкретно Българската социалистическа партия, че в Асоциацията на ромските пастори не членува лице с име Иван Борисов. Не сме ангажирали такова лице да води разговор с която и да е политическа партия, както различните медии разпространиха информацията, че същият е наш представител на преговорите с БСП. Вероятно лицето Иван Борисов е въвел БСП и медиите в заблуждение, с цел да набави за себе си или другиго имотна облага. Обръщаме се към органите на Прокуратурата да извърши предварителна проверка дали е налице извършено престъпление против политическите права на гражданите.

Призоваваме политическите партии по време на предизборната си кампания да не влизат в контакт с Асоциацията на ромските пастори, търсейки някаква подкрепа. Категорично се противопоставяме членовете ни пастори на местни евангелски църкви да бъдат подлагани на какъвто и да е натиск, от когото и да било с цел подкрепа на един или друг кандидат.

Призоваваме всички медии, публикували тази „новина”, неотговаряща на истината, да публикуват опровержение, заемащо същото място и размер на първоначалната публикация, каквито са изискванията на закона.

Бог да благослови България и да ни дари с водачи, които ще ни изведат от бездната, в която народа ни се намира, защото Родината ни заслужава да имаме добри управници, за доброто на децата ни, независимо от етноса и религията им.

Бог да пази България!

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДРУЖЕНИЕ „АСОЦИАЦИЯ НА РОМСКИТЕ ПАСТОРИ В БЪЛГАРИЯ”

МЕТОДИ ТРАЙЧОВ АТАНАСОВ

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg