Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Национална ходатайствена молитва за България

Main Pic
Публикувана: 27.03.2013
Автор:
Прочетена: 1934
Коментари: 0

Демокрация според Тълковния речник е: „Форма на обществено-политическа организация, която се основава на равни права на гражданите в управлението; народовластие”. България е демократична държава и като такава всеки от гражданите има равни права за управление на курса и посоката, в която държавата му се движи. Управлението в демократичните държави става посредством народни представители (240 в България), на които народът делегира посредством парламентарни избори правото си лично да управлява.

Делегирането на подобни права става, защото всеки един гражданин е повярвал, че тази политическа фигура или партия ще спази всички онези обещания, които е заявила в предизборната си платформа. Какво става, ако това не се случи? 20 февруари 2013 г. правителството, водено от Бойко Борисов, подаде оставка! Защо? Защото народът, който беше гласувал доверие на тази партия, реши, че вече не може да й се има доверие.

За 12 май 2013 г. са насрочени предсрочните парламентарни избори, на които народът ни ще повярва на следващите свои избраници, че те ще поведат България към едно по-добро и светло бъдеще. Дали?
В Евангелието на Матей, гл. 6, Исус учи учениците Си да се молят, като в ст. 10 конкретно им казва да се молят с думите: „Да дойде Твоето царството; да бъде Твоята воля както на небето, така и на земята!” Това е целта на християните по целия свят – Божията воля установена на Земята. Затова и Самият Исус учи учениците Си да се молят по този начин. Ненапразно апостол Павел под вдъхновението на Святия Дух пише в Първото послание към Тимотей 2:1–2 преди всичко да се молим за всички хора и за високопоставените, хората с власт. Защо?

За да имаме тих и спокоен живот – живот, какъвто Бог има за нас! Богоугодното управление не се избира от народа! Богоугодното управление се поставя от Бог! А за да се установи подобно управление, църквата трябва да молитства! Вярата, че наистина има голяма сила в усърдната молитва на праведния, както пише Яков, и заповедта от Святия Дух чрез апостол Павел да се молим за управниците си е причината няколко евангелски църкви от страната да организират Национален ден на молитва за България в събота, 30 март 2013 г., от 11 часа в спортна зала „Левски Сиконко” в кв. „Люлин”, София. Събрани на едно място, стотици вярващи ще издигнат заедно глас в ходатайствена молитва пред престола на благодатта за държавата и нацията ни за бъдеще и надежда, за тих и спокоен живот, за пълно благочестие, за Божията добра и съвършена воля.

Организатори са:

Църква „Месия” – Стара Загора
Църква „Бъдеще и надежда” – София
Църква „Емануил” – Пловдив
Църква „Християнски център София” – София

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg