Събота, 24.10.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И без противоречие, велика е тайната на благочестието: - Тоя, "Който биде явен в плът, Доказан чрез Духа, Виден от ангели, Проповядан между народите, Повярван в света, Възнесен в слава"." 1 Тимотей 3:16

OnLine
RSS Facebook Twitter

Проучване показва, че недостатъчното четене на Библията води до безнравственост

Main Pic
Публикувана: 05.04.2013
Автор:
Прочетена: 2563
Коментари: 0

Ново проучване показва, че по-голямата част от американците смятат, че в САЩ се наблюдава упадък на морала и ценностите (77%). Най-често споменаваната причина за това е недостатъчното четене на Библията. Проучването е публикувано в Годишния обзор на Библията, извършен по инициатива на Библейското дружество в САЩ. То също така показва, че американците мислят за Библията, за нейната роля в обществото, за присъствието й в американските домове и т.н. Както и в предишни години, проучването установява, че Библията остава влиятелна, високо ценена сила в Америка.

Но мнението за Писанието и неговата роля в обществото става все по-поляризирано, особено когато става въпрос за различните възрастови групи. Проучването също така описва значителната разлика между убежденията и поведението – докато 66% от анкетираните са съгласни с твърдението, че Библията съдържа всичко, което трябва да знае един човек, за да води живот, изпълнен със смисъл, 58% признават, че лично те не искат мъдрост и съвет от Библията, като почти толкова са респондентите (57%), които четат Божието Слово по-малко от 5 пъти годишно.

Обзорът на Библията 2013, извършен от групата „Барна” по поръчка на Американското библейско дружество, показва, че Библията продължава да доминира както в продажбите надребно като безспорен бестселър, така и в духовната сфера. Всеки шести от анкетираните твърди, че е закупил копие на Библията през изминалата година. 80% от американците считат Библията за свещена. Гражданите на САЩ притежават много Библии – средно 4,4 копия. 56% от възрастните вярват, че Библията трябва да играе по-важна роля в американското общество.

Източник: cnlnews.tv

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg