Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Американците обичат Библията, но не я четат редовно

Main Pic
Публикувана: 09.04.2013
Автор:
Прочетена: 1982
Коментари: 0

Повече от половината американци смятат, че Библията има твърде малко влияние върху културата, която според тях преживява упадък, но само един на всеки петима американци чете Библията редовно, показват резултатите от ново изследване на Американското библейско дружество. Повече от три четвърти от американците (77 %) споделят мнението, че моралът на нацията е в криза. Изследването показва, че Библията все още има здрави корени в Америка: 88 % от анкетираните заявяват, че притежават Библия, 80 % смятат, че Библията е свещена, 61 % признават, че им се иска да четат Библията по-често, а едно американско домакинство притежава средно по 4,4 Библии.

Ако Библията е толкова популярна в Америка, обаче, не следва ли нейните морални учения да противодействат на тенденцията за спад в броя на активно четящите я? Почти една трета от анкетираните твърдят, че моралният упадък е резултат от това, че хората не четат Библията, близо 30% от респондентите посочват като причина "негативното влияние на Америка", а според един на всеки четирима виновник за това е "корпоративната корупция". Дъг Бърдсол, президент на Американското библейско дружество, разкрива причината, поради която той смята, че не съществуват достатъчно здрави връзки между американците и Свещеното писание. "Лично аз разглеждам проблема като аналогичен на проблема със затлъстяването в Америка.

В момента има страшно много хора, които осъзнават, че са с наднормено тегло, но въпреки това не спазват диета - обяснява Бърдсол. – По същия начин хората осъзнават, че Библията притежава ценности, които биха подобрили нашето духовно здраве, но те просто не я четат". Но дори в случаите, когато четат Библиите си, по-голямата част от американците (57 %) го правят само четири пъти годишно или по-малко, показват още данните от изследването. Само 26% от американците казват, че четат Библията редовно (четири или повече пъти седмично). Младите хора също, изглежда, стоят настрана от Библията. По-голямата част (57%) от лицата на възраст 18-28 години четат Божието слово по-малко от три пъти в годината.

Източник: RNS

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg